‘MANEVİ DEĞERLERLE MİZAH OLMAZ’

GÜNDEM 15.09.2020 - 17:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3404+ kez okundu.
 

‘MANEVİ DEĞERLERLE MİZAH OLMAZ’

Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Sami Şimşek,’manevi değerlerle mizah olmaz. Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir’ dedi.
Mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselama küfürlü kelimelerle hakaret edilmesine ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Sami Şimşek, “Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak, onları aşağılamak kimsenin haddi de hakkı da değildir. Bunun basın özgürlüğü ile de bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, özür dilemenin yetmeyeceğini, Devletimizin ilgili mercilerinden TCK 216'ya göre suçlulardan hesap sorulmasını bekliyoruz” dedi. Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Şimşek, “Biz Müslümanlar Peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim Peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiçbirine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne ifade özgürlüğüne sığınamaz. Erdil Yaşaroğlu çizimli karikatür büyük bir ahlaksızlık ve edepsizliktir” İfadelerine yer verdi. Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Şimşek, “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin Peygamberine kitabına hakaret etmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklı selimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz” Şeklinde konuştu.
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Sami Şimşek,’manevi değerlerle mizah olmaz. Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir’ dedi.

Mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselama küfürlü kelimelerle hakaret edilmesine ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Sami Şimşek, “Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak, onları aşağılamak kimsenin haddi de hakkı da değildir. Bunun basın özgürlüğü ile de bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, özür dilemenin yetmeyeceğini, Devletimizin ilgili mercilerinden TCK 216'ya göre suçlulardan hesap sorulmasını bekliyoruz” dedi.
Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Şimşek, “Biz Müslümanlar Peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim Peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiçbirine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne ifade özgürlüğüne sığınamaz. Erdil Yaşaroğlu çizimli karikatür büyük bir ahlaksızlık ve edepsizliktir” İfadelerine yer verdi.
Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Şimşek, “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin Peygamberine kitabına hakaret etmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklı selimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.