Mangala Turnuvalarına Giresun ev sahipliği yapacak

GÜNDEM 14.09.2017 - 15:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3096+ kez okundu.
 

Mangala Turnuvalarına Giresun ev sahipliği yapacak

Mangala Federasyonu tarafından gerçekleşen uluslararası mangala etkinliklerine Bulancak'ta dahil oldu.
Mangala Federasyon Başkanı Rauf Özgen, Bulancak'a gelerek Mangala Federasyonu Giresun İl Temsilcisi Aytek Turan ile buluştu. Gazetemizi de ziyaret eden Başkan Özgen ve Temsilci Turan, Bulancak'ta geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen mangala semineri ile Uluslararası Mangala Turnuvalarının Giresun'da da yapılmasına zemin hazırlandığını ifade ettiler. Federasyon Başkanı Özgen ve Giresun Temsilcisi Turan, 2018 yılı Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan turnuva için Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Turizm ve Kültür İl Müdürü Kemal Gürgenci, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut ile görüşerek turnuvanın alt yapı ve eğitim çalışmaları için ortak bir protokol imzalanması doğrultusunda karar aldılar. Yapılacak turnuvanın iki etaplı olduğunu kaydeden Başkan Özgen, "İlk turnuvamızı Kazakistan'ın Aktau kentinde 2018 yılı Nisan ayında gerçekleştireceğiz. Sonrasında hem Kazakistan hem de 25 dünya ülkesinden misafir mangala oyuncularımızı Giresun ve Bulancak'ta ağırlayacağız.  Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz bu organizasyonda Karadenizli mangala severlerle Hazar Denizinin mangala severlerini bir araya getireceğiz. Bu turnuvalarla hedefimiz sadece Mangala Oyunu geliştirmek değil, Giresun'un eşsiz deniz manzarası ve yeşilinin tüm dünya ülkelerine tanıtılması hedeflenmektedir" dedi. Ayrıca Mangala oyunu hakkında da bilgi veren Başkan Özgen, "Mangala Oyunu; 4 bin yıllık geçmişe sahip kuyular, taşlar ve matematiğin ahenkle bir araya geldiği Türk Zeka oyunudur" diye konuştu. Giresun İl Temsilcisi Aytek Turan ise, bu turnuvanın gelenekselleştirilmesi ile birlikte bölgemizin turizm anlamında önemli adımlar atacağını söyledi.  
Mangala Federasyonu tarafından gerçekleşen uluslararası mangala etkinliklerine Bulancak'ta dahil oldu.

Mangala Federasyon Başkanı Rauf Özgen, Bulancak'a gelerek Mangala Federasyonu Giresun İl Temsilcisi Aytek Turan ile buluştu.

Gazetemizi de ziyaret eden Başkan Özgen ve Temsilci Turan, Bulancak'ta geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen mangala semineri ile Uluslararası Mangala Turnuvalarının Giresun'da da yapılmasına zemin hazırlandığını ifade ettiler.

Federasyon Başkanı Özgen ve Giresun Temsilcisi Turan, 2018 yılı Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan turnuva için Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Turizm ve Kültür İl Müdürü Kemal Gürgenci, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut ile görüşerek turnuvanın alt yapı ve eğitim çalışmaları için ortak bir protokol imzalanması doğrultusunda karar aldılar.

Yapılacak turnuvanın iki etaplı olduğunu kaydeden Başkan Özgen, "İlk turnuvamızı Kazakistan'ın Aktau kentinde 2018 yılı Nisan ayında gerçekleştireceğiz. Sonrasında hem Kazakistan hem de 25 dünya ülkesinden misafir mangala oyuncularımızı Giresun ve Bulancak'ta ağırlayacağız.  Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz bu organizasyonda Karadenizli mangala severlerle Hazar Denizinin mangala severlerini bir araya getireceğiz. Bu turnuvalarla hedefimiz sadece Mangala Oyunu geliştirmek değil, Giresun'un eşsiz deniz manzarası ve yeşilinin tüm dünya ülkelerine tanıtılması hedeflenmektedir" dedi.

Ayrıca Mangala oyunu hakkında da bilgi veren Başkan Özgen, "Mangala Oyunu; 4 bin yıllık geçmişe sahip kuyular, taşlar ve matematiğin ahenkle bir araya geldiği Türk Zeka oyunudur" diye konuştu.

Giresun İl Temsilcisi Aytek Turan ise, bu turnuvanın gelenekselleştirilmesi ile birlikte bölgemizin turizm anlamında önemli adımlar atacağını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.