MASKE TAKMAYANA 900 LİRA CEZA

GÜNDEM 22.06.2020 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3145+ kez okundu.
 

MASKE TAKMAYANA 900 LİRA CEZA

Koronavirüs önlemleri kapsamında aralarında Giresun’un da bulunduğu iller İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belirlendi.
Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 22.06.2020 tarihi itibariyle 900 lira para cezası kesilecek. Koronavirüs salgınında normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artışlar nedeniyle bu durumun önüne geçmek için maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Uzmanların maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda da sık sık uyarıları bulunuyor. Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale’de maskesiz sokağa çıkanlara Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılarak 900 lira ceza kesilecek.
Koronavirüs önlemleri kapsamında aralarında Giresun’un da bulunduğu iller İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belirlendi.

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 22.06.2020 tarihi itibariyle 900 lira para cezası kesilecek.

Koronavirüs salgınında normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artışlar nedeniyle bu durumun önüne geçmek için maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Uzmanların maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda da sık sık uyarıları bulunuyor.

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale’de maskesiz sokağa çıkanlara Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılarak 900 lira ceza kesilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.