‘Mavi Göl’ için Vali talimat verdi

GÜNDEM 25.09.2018 - 09:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2444+ kez okundu.
 

‘Mavi Göl’ için Vali talimat verdi

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan ‘Mavi Göl’ de yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Vali Sarıfakıoğulları, Dereli ilçesi Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan “Mavi Göl” çevresinde yapımı devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında Giresun Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ertan Kuduban’dan bilgi aldı. Şube Müdürü Kuduban, Vali Sarıfakıoğulları’na verdiği bilgide, Kulakkaya Yaylası mevkiinden doğan ve Aksu deresine dökülen Göksu deresinin, Doğu Karadeniz bölgesinin tek sodalı deresi olduğunu söyleyerek, Göksu deresinin Aksu deresi ile birleştiği yerde ise irili ufaklı 5 adet gölün bulunduğunu ifade etti.  Bu göller ve Göksu deresinin Haziran ayı sonunda mavi rengini alarak,  Kasım ayı sonuna kadar bu renk değişikliğinin devam ettiğini belirten Kuduban, renginden dolayı “Mavi Göl” olarak adlandırılan bölgenin 2017 yılında Kuzalan Tabiat Parkına dahil edildiği bilgisini vererek, Mavi Göl’ün her yıl yaklaşık 50 bin kişi tarafından da ziyaret edilmekte olduğunu söyledi.  Mavi Göl’ün ziyaretçiler tarafından güvenli bir şekilde gezilebilmesi için Vali Sarıfakıoğulları’nın verdiği talimatla, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının birinci etabında sona yaklaşılmış olup, yetkililer tarafından verilen bilgide ilk etabın 1-2 hafta içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.  Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavi Göl’ü ziyarete gelen vatandaşların araç parkı sorununu ortadan kaldırmak için İl Özel İdaresi tarafından park alanı düzenleme çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Sarıfakıoğulları, yetkililere bölgede yapılan çalışmaların biran önce tamamlanarak, ziyaretçi gezilerine kapalı alanların en kısa süre içerisinde açılması talimatı verdi. Vali Sarıfakıoğulları’nın incelemeleri sırasında; Giresun Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ertan Kuduban, Kuzalan Tabiat Parkı İşletmecisi Murat Yayla, bölgedeki çalışmayı yürüten yüklenici firma sorumlusu Sezgin Baybaba ve şube müdürlüğü teknik elemanları da hazır bulundu.    
Vali Harun Sarıfakıoğulları, Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan ‘Mavi Göl’ de yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Sarıfakıoğulları, Dereli ilçesi Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan “Mavi Göl” çevresinde yapımı devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında Giresun Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ertan Kuduban’dan bilgi aldı.

Şube Müdürü Kuduban, Vali Sarıfakıoğulları’na verdiği bilgide, Kulakkaya Yaylası mevkiinden doğan ve Aksu deresine dökülen Göksu deresinin, Doğu Karadeniz bölgesinin tek sodalı deresi olduğunu söyleyerek, Göksu deresinin Aksu deresi ile birleştiği yerde ise irili ufaklı 5 adet gölün bulunduğunu ifade etti. 

Bu göller ve Göksu deresinin Haziran ayı sonunda mavi rengini alarak,  Kasım ayı sonuna kadar bu renk değişikliğinin devam ettiğini belirten Kuduban, renginden dolayı “Mavi Göl” olarak adlandırılan bölgenin 2017 yılında Kuzalan Tabiat Parkına dahil edildiği bilgisini vererek, Mavi Göl’ün her yıl yaklaşık 50 bin kişi tarafından da ziyaret edilmekte olduğunu söyledi. 

Mavi Göl’ün ziyaretçiler tarafından güvenli bir şekilde gezilebilmesi için Vali Sarıfakıoğulları’nın verdiği talimatla, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının birinci etabında sona yaklaşılmış olup, yetkililer tarafından verilen bilgide ilk etabın 1-2 hafta içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. 

Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavi Göl’ü ziyarete gelen vatandaşların araç parkı sorununu ortadan kaldırmak için İl Özel İdaresi tarafından park alanı düzenleme çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Sarıfakıoğulları, yetkililere bölgede yapılan çalışmaların biran önce tamamlanarak, ziyaretçi gezilerine kapalı alanların en kısa süre içerisinde açılması talimatı verdi.

Vali Sarıfakıoğulları’nın incelemeleri sırasında; Giresun Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ertan Kuduban, Kuzalan Tabiat Parkı İşletmecisi Murat Yayla, bölgedeki çalışmayı yürüten yüklenici firma sorumlusu Sezgin Baybaba ve şube müdürlüğü teknik elemanları da hazır bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.