Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması Giresun’da protesto edildi

GÜNDEM 25.07.2017 - 06:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3615+ kez okundu.
 

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması Giresun’da protesto edildi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Türkiye'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen gösteriler ve basın açıklamalarıyla Cuma Namazı çıkışı kınandı.
Bu çerçevede Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı’nı yasaklamasını Giresun'daki Atapark Meydanı'nda toplanarak protesto etti. AGD Giresun Şubesi üyeleri, Cuma namazı öncesi HacıMiktad Camisi’nde buluştu. İsrail’in Mescid-i Aksa’dakinamaz yasağını protesto amacıyla toplanan gençler, kılınan cuma namazının ardından AGD bayrakları ve 'KUDÜS İÇİN KIYAM' yazılı pankartla Atapark Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanda toplananlara merhum şair Mehmet Akif İnan’ın sesinden; “Mescid-i Aksa” şiiri, sonra merhum Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın; “İsrail'in sözden değil ancak güçten anladığına dair” konuşması dinlettirildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD Giresun üyesi Yunus Kılıç, İsrail’in Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırttığını, Filistin’de kan dökmekten kaçınmadığını dile getirerek, "Siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehid eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin sağlık ocağı tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır" dedi. İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması çağrısında bulunan Kılıç "İşgal edilen sadece mekân değil ruhumuz, ayaklar altına alınan, postallarla çiğnenen Mescid-İ Aksa ile birlikte onurumuzdur" diye konuştu.
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Türkiye'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen gösteriler ve basın açıklamalarıyla Cuma Namazı çıkışı kınandı.

Bu çerçevede Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı’nı yasaklamasını Giresun'daki Atapark Meydanı'nda toplanarak protesto etti.

AGD Giresun Şubesi üyeleri, Cuma namazı öncesi HacıMiktad Camisi’nde buluştu. İsrail’in Mescid-i Aksa’dakinamaz yasağını protesto amacıyla toplanan gençler, kılınan cuma namazının ardından AGD bayrakları ve 'KUDÜS İÇİN KIYAM' yazılı pankartla Atapark Meydanı'nda bir araya geldi.

Meydanda toplananlara merhum şair Mehmet Akif İnan’ın sesinden; “Mescid-i Aksa” şiiri, sonra merhum Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın; “İsrail'in sözden değil ancak güçten anladığına dair” konuşması dinlettirildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD Giresun üyesi Yunus Kılıç, İsrail’in Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırttığını, Filistin’de kan dökmekten kaçınmadığını dile getirerek, "Siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehid eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin sağlık ocağı tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır" dedi.

İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması çağrısında bulunan Kılıç "İşgal edilen sadece mekân değil ruhumuz, ayaklar altına alınan, postallarla çiğnenen Mescid-İ Aksa ile birlikte onurumuzdur" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.