Meslek Liseliler aileleriyle buluşuyor

GÜNDEM 11.03.2019 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4022+ kez okundu.
 

Meslek Liseliler aileleriyle buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 81 İl Valiliği ile koordineli olarak Türkiye genelinde başlattığı ‘Meslek lisesi öğrencileri ailelerimiz ile buluşuyor projesi’ kapsamında geçen hafta içinde Bulancak’ta iki aile evlerinde ziyaret edildi.
Projenin Giresun’daki yürütücüsü Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü(Giresun Merkez Sağlık Meslek Lisesi), Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Ergüney, Okul Müdür Yardımcısı Salih Akkuş, Okul öğretmenleri Jülide Savaşkan, Gülden Acartürk Erol, Salih Baş, 11. Sınıf Öğrencileri Hilal Ergüney, Çağla Bakır, Feyza Özdemir, Beyzanur Özcan, Cemre Yetimoğlu, Kadir Kaan Demiralp ile Bulancak’ta iki aile evlerinde ziyaret edilerek sağlık konusunda gerekli bilgiler verilerek hasta ve yaşlıların tansiyon, şeker ve kan değerleri ölçüldü. Aile ziyaretinde yapılan değerlendirmeler sonunda hasta olanların ilgili hastanelere, hekimlere yönlendirildi. Okul öğrencileri ilaçların kontrollerini yaparak, ilaç kullanımı konusunda ve tarihi geçmiş ilaçların kullanılmaması konusunda ailelere gerekli bilgiler verildi. Ayrıca ziyaret edilen ailelere öğrenciler tarafından çiçek ve küçük hediyelerde takdim edildi. Proje kapsamında son derece verimli geçen aile ziyaretleri hakkında konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Ergüney, “Bu proje ile öğrencilerimiz sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürle değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi açısından proje kapsamında öğrencilerin aile ziyaretlerinin ve okul aile birliği olarak desteklerimiz devam edecektir” dedi. Okul Müdür Yardımcısı Salih Akkuş, öğretmenler Jülide Savaşkan ve Gülden Acartürk Erol’da, “Meslek lisesi öğrencilerinin hoşgörüye, saygıya, sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, toplumda kalıcı gönül bağları kurarak farkındalık yaratmaları bakış açısıyla, öğrencilerle aileleri kaynaştıran bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmelidir” dediler.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 81 İl Valiliği ile koordineli olarak Türkiye genelinde başlattığı ‘Meslek lisesi öğrencileri ailelerimiz ile buluşuyor projesi’ kapsamında geçen hafta içinde Bulancak’ta iki aile evlerinde ziyaret edildi.

Projenin Giresun’daki yürütücüsü Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü(Giresun Merkez Sağlık Meslek Lisesi), Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Ergüney, Okul Müdür Yardımcısı Salih Akkuş, Okul öğretmenleri Jülide Savaşkan, Gülden Acartürk Erol, Salih Baş, 11. Sınıf Öğrencileri Hilal Ergüney, Çağla Bakır, Feyza Özdemir, Beyzanur Özcan, Cemre Yetimoğlu, Kadir Kaan Demiralp ile Bulancak’ta iki aile evlerinde ziyaret edilerek sağlık konusunda gerekli bilgiler verilerek hasta ve yaşlıların tansiyon, şeker ve kan değerleri ölçüldü.

Aile ziyaretinde yapılan değerlendirmeler sonunda hasta olanların ilgili hastanelere, hekimlere yönlendirildi. Okul öğrencileri ilaçların kontrollerini yaparak, ilaç kullanımı konusunda ve tarihi geçmiş ilaçların kullanılmaması konusunda ailelere gerekli bilgiler verildi. Ayrıca ziyaret edilen ailelere öğrenciler tarafından çiçek ve küçük hediyelerde takdim edildi.

Proje kapsamında son derece verimli geçen aile ziyaretleri hakkında konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Ergüney, “Bu proje ile öğrencilerimiz sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürle değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi açısından proje kapsamında öğrencilerin aile ziyaretlerinin ve okul aile birliği olarak desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Salih Akkuş, öğretmenler Jülide Savaşkan ve Gülden Acartürk Erol’da, “Meslek lisesi öğrencilerinin hoşgörüye, saygıya, sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, toplumda kalıcı gönül bağları kurarak farkındalık yaratmaları bakış açısıyla, öğrencilerle aileleri kaynaştıran bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmelidir” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.