‘MİLLETİN ŞANLI DİRENİŞİ’

GÜNDEM 15.07.2019 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3350+ kez okundu.
 

‘MİLLETİN ŞANLI DİRENİŞİ’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Bulancak’ta yapılan Demokrasi Yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlar sabah namazı ile nöbete son verdiler.
15 Temmuz 2016 tarihinde akşamı hain ve alçak Fetö terör örgütünün darbe girişimini bertaraf eden milletimizin şehitlerimizi ve gazilerimiz anma programı ülkenin dört bit yanında olduğu gibi Giresun ve ilçelerinde de yapılan programlar ile anıldı. Bulancak’ta da yapılan anma programı Bulancak Kaymakamlığı öncülüğünde yapıldı. 9 Temmuz’da başlayan program 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece de demokrasi nöbeti ile devam etti. 14 Temmuz Pazar günü tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar Türk bayrakları ile donatılırken, 15 Temmuz Pazartesi akşamı yürüyüşün ardından Demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazması için Cumhuriyet Meydanına anı defteri bırakılırken, yürüyüş ise saat 20:30 civarında Bulancak Cezaevi mevkiinde toplanıldıktan sonra Mehteran takımı ve Türk Bayrakları eşliğinde vatandaşlar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, şiirler, ilahiler ve 15 Temmuz Şehitleri Filminin Sunumu gösterildi. Bütün camilerin ışıkları sabaha kadar açık kaldıktan sonra saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde Sala okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını canlı olarak izleyen vatandaşlar ve protokol üyeleri sabah namazını eda ettiler. Sabah namazının ardından İlçe Müftülüğü tarafından nöbet tutan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Bulancak’ta yapılan Demokrasi Yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlar sabah namazı ile nöbete son verdiler.

15 Temmuz 2016 tarihinde akşamı hain ve alçak Fetö terör örgütünün darbe girişimini bertaraf eden milletimizin şehitlerimizi ve gazilerimiz anma programı ülkenin dört bit yanında olduğu gibi Giresun ve ilçelerinde de yapılan programlar ile anıldı.

Bulancak’ta da yapılan anma programı Bulancak Kaymakamlığı öncülüğünde yapıldı. 9 Temmuz’da başlayan program 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece de demokrasi nöbeti ile devam etti.

14 Temmuz Pazar günü tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar Türk bayrakları ile donatılırken, 15 Temmuz Pazartesi akşamı yürüyüşün ardından Demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazması için Cumhuriyet Meydanına anı defteri bırakılırken, yürüyüş ise saat 20:30 civarında Bulancak Cezaevi mevkiinde toplanıldıktan sonra Mehteran takımı ve Türk Bayrakları eşliğinde vatandaşlar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, şiirler, ilahiler ve 15 Temmuz Şehitleri Filminin Sunumu gösterildi. Bütün camilerin ışıkları sabaha kadar açık kaldıktan sonra saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde Sala okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını canlı olarak izleyen vatandaşlar ve protokol üyeleri sabah namazını eda ettiler. Sabah namazının ardından İlçe Müftülüğü tarafından nöbet tutan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.