Milletvekiline saldıranlar yargılandı

GÜNDEM 28.01.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3781+ kez okundu.
 

Milletvekiline saldıranlar yargılandı

CHP 26. Dönem Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu’na referandum çalışması sırasında Bulancak ilçesinde bir kahvehanede konuşma yaparken okey ıstakası ile saldıran üç sanık için açılan dava sonuçlandı.
Mahkeme sanıkları hapis ve para cezasıyla cezalandırdı. Bulancak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında kararı açıklayan Hakim Murat Baytekin, sanıklardan ikisinin ‘silahla tehdit’ suçunu işlediklerine hükmetti.  İki kişiye TCK’nın 106’ıncı maddesinin ilgili hükümlerince 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası veren mahkeme, aynı davada yargılanan bir diğer sanığa ise para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.  Milletvekili Bektaşoğlu’nun avukatı Ufuk Kılıç, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Hak, adalet yerini buldu. Müvekkilime kamu görevi sırasında yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenlere verilen ceza örnek teşkil etmeli. Bir milletvekiline temsil görevi sırasında, siyasi faaliyetlerini yerine getirirken saygı çerçevesinde, tahammülle yaklaşılmalı. Bu karardan ayrıca, bu olay üzerinden basın özgürlüğü sınırlarını aşarak algı operasyonu yapan, milletvekilinin kişilik haklarına saldıran medyaya da ders almalı” dedi. Bektaşoğlu ise, “ıstakalı saldırı sonrasında yandaş medyanın tutumu beni çok üzdü. Cevap haklarımızı, tekzipleri dahi yayımlamadılar. Günlerce bu saldırıyı yapanlarla söyleşi yapıp yalanlarla, yanlışlarla partim ve beni karaladılar. Beni vatandaş döven milletvekili ilan ettiler. Şimdi bu karar onların mahkumiyetini de içeriyor” diye konuştu.  
CHP 26. Dönem Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu’na referandum çalışması sırasında Bulancak ilçesinde bir kahvehanede konuşma yaparken okey ıstakası ile saldıran üç sanık için açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme sanıkları hapis ve para cezasıyla cezalandırdı. Bulancak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında kararı açıklayan Hakim Murat Baytekin, sanıklardan ikisinin ‘silahla tehdit’ suçunu işlediklerine hükmetti.  İki kişiye TCK’nın 106’ıncı maddesinin ilgili hükümlerince 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası veren mahkeme, aynı davada yargılanan bir diğer sanığa ise para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.  Milletvekili Bektaşoğlu’nun avukatı Ufuk Kılıç, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Hak, adalet yerini buldu. Müvekkilime kamu görevi sırasında yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenlere verilen ceza örnek teşkil etmeli. Bir milletvekiline temsil görevi sırasında, siyasi faaliyetlerini yerine getirirken saygı çerçevesinde, tahammülle yaklaşılmalı. Bu karardan ayrıca, bu olay üzerinden basın özgürlüğü sınırlarını aşarak algı operasyonu yapan, milletvekilinin kişilik haklarına saldıran medyaya da ders almalı” dedi.

Bektaşoğlu ise, “ıstakalı saldırı sonrasında yandaş medyanın tutumu beni çok üzdü. Cevap haklarımızı, tekzipleri dahi yayımlamadılar. Günlerce bu saldırıyı yapanlarla söyleşi yapıp yalanlarla, yanlışlarla partim ve beni karaladılar. Beni vatandaş döven milletvekili ilan ettiler. Şimdi bu karar onların mahkumiyetini de içeriyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.