Mimar Sinan, 'Dikensiz Gül' filmiyle Türkiye birincisi

GÜNDEM 21.05.2018 - 18:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3838+ kez okundu.
 

Mimar Sinan, 'Dikensiz Gül' filmiyle Türkiye birincisi

Mimar Sinan Anadolu Lisesi 'Dikensiz Gül' adlı kısa filmle katıldıkları Liseler Arası 5. FilmMich Kısa Film Yarışmasında Türkiye Birincisi; 11'inci Gençliğin Gözünden Hoşgörü konulu kısa film yarışmasında ise Türkiye ikincisi oldu.
Okulun Sinema Kulübü sorumlusu ve filmin başrol oyuncusu Sinan Koca ile Öğrenci Ahmethan Fat düzenlenen törenlerde ödüllerini aldılar. Özel Saint Michel Fransız Lisesinin bu yıl beşincisini düzenlediği FilmMich Kısa Film Yarışmasında birincilik ödülü Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesine geldi. Bu kapsamda düzenlenen törende dereceye  girenlere  ödülleri  ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la uzun yıllar çalışan Görüntü Yönetmeni Sadık İncesu tarafından verildi. Filmi çok beğendiğini söyleyen İncesu; "Yapmış olduğunuz filmle gençlerin eğitime olan bakış açılarını böyle güzel yorumladığınız için sizleri bir kez daha kutluyorum" dedi. İkinci ödül töreni ise Kültür Bakanlığı ve Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün liseler düzeyinde düzenlediği 11. Gençliğin Gözünden 'Hoşgörü' Temalı Türkiye Liseler Arası Kısa Film Yarışması’ndan geldi.  Ödül Töreni, Sinema Genel Müdürlüğü Prof. Dr. Ali Fuat Başgil salonunda, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü, saat 10.30'da gerçekleştirildi. Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun, Başkent Üniversitesi’nin ve Özel Arı Okulları’nın destekleri ile gerçekleştirilen törene Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Ümran Özdenören, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu, Başkent Üniversitesinden jüri üyeleri, Özel Arı Okulları müdür yardımcısı, okul müdürleri, misafir yönetmen öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden ve Başkent Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri, ilk elemede yarışacak film sayısını 20'ye indirdi. Daha sonra ilk 10'a giren filmler tespit edildi. 'Dikensiz Gül'  adlı filmle yarışmaya katılan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi oldu. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sinan Koca'nın koordinatörlüğünde çekilen filmin yönetmenliğini öğrencilerden Ahmethan Fat yaptı. Aynı zamanda filmin başrol oyuncusu olan Sinema Kulübü danışman öğretmeni Sinan Koca; "Filmde eğitim gerçeğimizle idealleri arasında gelgitler yaşayan bir öğretmenimizin iç hesaplaşması var. Öğretmenimiz sonunda, empati kurarak öğrencilerin halinden anlayacak ve onlara hoşgörüyle yaklaşacak. Aynı eğitimi aslında sanatçı yönüyle de verebileceğini anlayacak" dedi.
Mimar Sinan Anadolu Lisesi 'Dikensiz Gül' adlı kısa filmle katıldıkları Liseler Arası 5. FilmMich Kısa Film Yarışmasında Türkiye Birincisi; 11'inci Gençliğin Gözünden Hoşgörü konulu kısa film yarışmasında ise Türkiye ikincisi oldu.

Okulun Sinema Kulübü sorumlusu ve filmin başrol oyuncusu Sinan Koca ile Öğrenci Ahmethan Fat düzenlenen törenlerde ödüllerini aldılar.

Özel Saint Michel Fransız Lisesinin bu yıl beşincisini düzenlediği FilmMich Kısa Film Yarışmasında birincilik ödülü Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesine geldi. Bu kapsamda düzenlenen törende dereceye  girenlere  ödülleri  ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la uzun yıllar çalışan Görüntü Yönetmeni Sadık İncesu tarafından verildi. Filmi çok beğendiğini söyleyen İncesu; "Yapmış olduğunuz filmle gençlerin eğitime olan bakış açılarını böyle güzel yorumladığınız için sizleri bir kez daha kutluyorum" dedi.

İkinci ödül töreni ise Kültür Bakanlığı ve Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün liseler düzeyinde düzenlediği 11. Gençliğin Gözünden 'Hoşgörü' Temalı Türkiye Liseler Arası Kısa Film Yarışması’ndan geldi.  Ödül Töreni, Sinema Genel Müdürlüğü Prof. Dr. Ali Fuat Başgil salonunda, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü, saat 10.30'da gerçekleştirildi.

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun, Başkent Üniversitesi’nin ve Özel Arı Okulları’nın destekleri ile gerçekleştirilen törene Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Ümran Özdenören, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu, Başkent Üniversitesinden jüri üyeleri, Özel Arı Okulları müdür yardımcısı, okul müdürleri, misafir yönetmen öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden ve Başkent Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri, ilk elemede yarışacak film sayısını 20'ye indirdi. Daha sonra ilk 10'a giren filmler tespit edildi. 'Dikensiz Gül'  adlı filmle yarışmaya katılan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi oldu. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sinan Koca'nın koordinatörlüğünde çekilen filmin yönetmenliğini öğrencilerden Ahmethan Fat yaptı. Aynı zamanda filmin başrol oyuncusu olan Sinema Kulübü danışman öğretmeni Sinan Koca; "Filmde eğitim gerçeğimizle idealleri arasında gelgitler yaşayan bir öğretmenimizin iç hesaplaşması var. Öğretmenimiz sonunda, empati kurarak öğrencilerin halinden anlayacak ve onlara hoşgörüyle yaklaşacak. Aynı eğitimi aslında sanatçı yönüyle de verebileceğini anlayacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.