MÜFTÜLÜK BİNASI ERBAŞ’IN KATILIMI İLE AÇILDI

GÜNDEM 01.05.2019 - 16:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3642+ kez okundu.
 

MÜFTÜLÜK BİNASI ERBAŞ’IN KATILIMI İLE AÇILDI

Bir süre önce yeni hizmet binasında hizmete başlayan Bulancak İlçe Müftülüğü binasının resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ının katılımı ile 1 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.
Büyük bir katılımın olduğu İlçe Müftülük binasının açılışında yapılan konuşmalarda, “binanın yapılmasına katkıları olan hayırseverlere teşekkür edilerek, Allah kendilerinden razı olsun” denildi. 1 Mayıs Çarşamba günü yeni Hükümet Konağı karşısındaki ilçe müftülük binasının açılışına memleketi Ordu’daki ziyaretlerden sonra gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet  Coşkun, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Müftüsü Muhitin Oral ve protokol üyeleri karşıladı. Karşılama sonrası Başkan Erbaş, açışlı izlemeye gelenler ile tek tek tokalaşarak selamlaştı. Daha sonra açılışın sunumuna geçildi. Sunuculuğunu Kubbeli camii imam hatibi Kemal Beyaz’ın yaptığı program Kemal Artul hocanın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını ile devam etti. Program açılışı ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun, “Bulancak İlçe Müftülük binasının yapımında katkıları olan Diyanet İşleri Vakfı başta olmak üzere, maddi ve manevi olarak destek olan herkesten Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Bu konuşmadan sonra Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, AK parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yaptıkları konuşmalarda, “Dini hizmetler için her zaman gönülden katkı yapan, kurum kuruluş, belediyeler, dernekler, cemiyetler, vatandaşların katkılarının çok değerli olduğunu, bu sayede ülkemizdeki din hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü ifade ederek, bu din işlerine yardım yapan herkese çok teşekkür ettiler. Daha sonra kürüyse gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Bugün bu müftülük binasının açılışı için burada olmaktan mutluyum. Ordulu ve Giresunlu hemşehrilerim  olarak bu güzel hizmet binasının açılışını birlikte yapacağız. Ülkemizdeki  din hizmetlerinin geldiği nokta göz önüne alındığında müftülerimizin görevlerini ne kadar iyi yaptığını görebiliriz. Kurum olarak ülkemizdeki en örgütlü kurumuz. Müftülerimiz kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da milletin önünde yer aldığı gibi, artık ilim’de de ön saflarda yer alıyor. Bugün burada açışlını yaptığımız müftülük hizmet binasının yapımına katkı yapan herkese çok sağ olsunlar var olsunlar, Allah onlardan arzı olsun diyorum. Bulancak ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Bu konuşmadan sonra Vali Sarıfakıoğulları tarafından Başkan Erbaş’a, Kur’an’ı Kerim ve hat hediye edildi. Binanın açılışı öncesi Bulancaklı kanaat  önderi Nuri Genç hocanın yaptığı dua sonrası Başkan Ali Erbaş, Vali Sarıfakıoğulları, Milletvekileri Öztürk, Aydın,  Belediye Başkanı Recep Yakar, İl Müftüsü Muhittin Oral, Kaymakam Hamdi Üncü, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Diyanet İşleri Cami İşleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Nuri Genç Hoca birlikte yaptılar.  
Bir süre önce yeni hizmet binasında hizmete başlayan Bulancak İlçe Müftülüğü binasının resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ının katılımı ile 1 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.

Büyük bir katılımın olduğu İlçe Müftülük binasının açılışında yapılan konuşmalarda, “binanın yapılmasına katkıları olan hayırseverlere teşekkür edilerek, Allah kendilerinden razı olsun” denildi.

1 Mayıs Çarşamba günü yeni Hükümet Konağı karşısındaki ilçe müftülük binasının açılışına memleketi Ordu’daki ziyaretlerden sonra gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet  Coşkun, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Müftüsü Muhitin Oral ve protokol üyeleri karşıladı. Karşılama sonrası Başkan Erbaş, açışlı izlemeye gelenler ile tek tek tokalaşarak selamlaştı. Daha sonra açılışın sunumuna geçildi. Sunuculuğunu Kubbeli camii imam hatibi Kemal Beyaz’ın yaptığı program Kemal Artul hocanın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını ile devam etti.

Program açılışı ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun, “Bulancak İlçe Müftülük binasının yapımında katkıları olan Diyanet İşleri Vakfı başta olmak üzere, maddi ve manevi olarak destek olan herkesten Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Bu konuşmadan sonra Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, AK parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yaptıkları konuşmalarda, “Dini hizmetler için her zaman gönülden katkı yapan, kurum kuruluş, belediyeler, dernekler, cemiyetler, vatandaşların katkılarının çok değerli olduğunu, bu sayede ülkemizdeki din hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü ifade ederek, bu din işlerine yardım yapan herkese çok teşekkür ettiler.

Daha sonra kürüyse gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Bugün bu müftülük binasının açılışı için burada olmaktan mutluyum. Ordulu ve Giresunlu hemşehrilerim  olarak bu güzel hizmet binasının açılışını birlikte yapacağız. Ülkemizdeki  din hizmetlerinin geldiği nokta göz önüne alındığında müftülerimizin görevlerini ne kadar iyi yaptığını görebiliriz. Kurum olarak ülkemizdeki en örgütlü kurumuz. Müftülerimiz kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da milletin önünde yer aldığı gibi, artık ilim’de de ön saflarda yer alıyor. Bugün burada açışlını yaptığımız müftülük hizmet binasının yapımına katkı yapan herkese çok sağ olsunlar var olsunlar, Allah onlardan arzı olsun diyorum. Bulancak ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Bu konuşmadan sonra Vali Sarıfakıoğulları tarafından Başkan Erbaş’a, Kur’an’ı Kerim ve hat hediye edildi. Binanın açılışı öncesi Bulancaklı kanaat  önderi Nuri Genç hocanın yaptığı dua sonrası Başkan Ali Erbaş, Vali Sarıfakıoğulları, Milletvekileri Öztürk, Aydın,  Belediye Başkanı Recep Yakar, İl Müftüsü Muhittin Oral, Kaymakam Hamdi Üncü, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Diyanet İşleri Cami İşleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Nuri Genç Hoca birlikte yaptılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.