Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camiinin temeli atıldı

GÜNDEM 23.05.2019 - 18:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3079+ kez okundu.
 

Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camiinin temeli atıldı

Hacısiyam Mahallesi Orhan Yılmaz Caddesi Mal Pazarı mevkiinde bulunan ve geçtiğimiz yıl yıkımı gerçekleştirilen Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin yeniden inşası için temel atma töreni yapıldı.
Temel Atma törenine Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, İl Müftüsü Muhittin Oral, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Şenlikoğlu; “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında hayırlı bir iş için bir araya geldik. Caminin ismi Müftüoğlu Feyzullah Efendi’den geldiği için kendisine Allah rahmet diliyorum. Mirasçılarına ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Şehrimizin uzun yıllar ibadet ihtiyacını karşılayan cami miadını doldurunca böyle bir hayra girildi. Değerli kardeşlerim, camiler sosyal ihtiyaçların da karşılandığı alanlardır. Camimizin projesine baktığımızda 2 bin 200 kişilik kapasiteye sahip. Bu bölge biliyorsunuz şehrimizin en hareketli noktası büyük bir ihtiyacı karşılayacak inşallah. Geçmişten bize miras kalan birçok camimiz var. İstiyoruz ki gerçekten sanatsal değeri de olan bir mimariyle yapalım ki bizler de geleceğe bu mimari eseri bırakabilelim. Camiler esasen bu yurdun bu memleketin Müslümanlara, milletimize ait olduğunu gösteren tapulardır.  Rabbim hayrınızı kabul etsin. Ben emeği geçen herkese şehrimiz adına çok teşekkür ederim.” dedi.  
Hacısiyam Mahallesi Orhan Yılmaz Caddesi Mal Pazarı mevkiinde bulunan ve geçtiğimiz yıl yıkımı gerçekleştirilen Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin yeniden inşası için temel atma töreni yapıldı.

Temel Atma törenine Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, İl Müftüsü Muhittin Oral, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Şenlikoğlu; “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında hayırlı bir iş için bir araya geldik. Caminin ismi Müftüoğlu Feyzullah Efendi’den geldiği için kendisine Allah rahmet diliyorum. Mirasçılarına ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Şehrimizin uzun yıllar ibadet ihtiyacını karşılayan cami miadını doldurunca böyle bir hayra girildi. Değerli kardeşlerim, camiler sosyal ihtiyaçların da karşılandığı alanlardır. Camimizin projesine baktığımızda 2 bin 200 kişilik kapasiteye sahip. Bu bölge biliyorsunuz şehrimizin en hareketli noktası büyük bir ihtiyacı karşılayacak inşallah. Geçmişten bize miras kalan birçok camimiz var. İstiyoruz ki gerçekten sanatsal değeri de olan bir mimariyle yapalım ki bizler de geleceğe bu mimari eseri bırakabilelim. Camiler esasen bu yurdun bu memleketin Müslümanlara, milletimize ait olduğunu gösteren tapulardır.  Rabbim hayrınızı kabul etsin. Ben emeği geçen herkese şehrimiz adına çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.