Ne demektir ‘yeni devlet’

SİYASET 08.08.2017 - 06:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3111+ kez okundu.
 

Ne demektir ‘yeni devlet’

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu...
..."AKP yöneticisi Ayhan Oğan isimli 'adam' milyonların gözü önünde, '15 Temmuz'dan sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir devlet kuruyoruz' diyeli saatler geçtiği halde, isimlerinin solunda Cumhuriyet yazan ve Cumhuriyeti korumakla görevli savcılar hala bir işlem yapmadılar. Yapmayacaklarını da biliyoruz ama çağrımızı tarihe not düşmek adına yapıyoruz. Bu itiraf ve niyetin hesabı sorulmalıdır" dedi. Milletvekili Bektaşoğlu, "Ne demektir ‘yeni devlet’… Bu ne cürettir? Atalarımızın, Atatürk önderliğinde kan ve can vererek kurduğu ve ilelebet yaşatmak için binlerce şehit verdiğimiz, son olarak da; FETÖ/PDY olarak tabir edilen Fetullah Gülen Cemaati’ne mensup hainler ele geçirmeye çalışırken hep birlikte siper olduğumuz devletimiz yerine, hangi devleti, kim ve nasıl kurmaktadır? Hep söylediğimiz gibi, ülkemizi yöneten bir partinin niyeti bu sözlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ama CHP olarak, her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik eylem içinde olanların peşini bırakmayacağız. Cumhuriyet ve demokrasimizi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu...

..."AKP yöneticisi Ayhan Oğan isimli 'adam' milyonların gözü önünde, '15 Temmuz'dan sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir devlet kuruyoruz' diyeli saatler geçtiği halde, isimlerinin solunda Cumhuriyet yazan ve Cumhuriyeti korumakla görevli savcılar hala bir işlem yapmadılar. Yapmayacaklarını da biliyoruz ama çağrımızı tarihe not düşmek adına yapıyoruz. Bu itiraf ve niyetin hesabı sorulmalıdır" dedi.

Milletvekili Bektaşoğlu, "Ne demektir ‘yeni devlet’… Bu ne cürettir? Atalarımızın, Atatürk önderliğinde kan ve can vererek kurduğu ve ilelebet yaşatmak için binlerce şehit verdiğimiz, son olarak da; FETÖ/PDY olarak tabir edilen Fetullah Gülen Cemaati’ne mensup hainler ele geçirmeye çalışırken hep birlikte siper olduğumuz devletimiz yerine, hangi devleti, kim ve nasıl kurmaktadır? Hep söylediğimiz gibi, ülkemizi yöneten bir partinin niyeti bu sözlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ama CHP olarak, her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik eylem içinde olanların peşini bırakmayacağız. Cumhuriyet ve demokrasimizi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.