‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’

SİYASET 20.04.2020 - 14:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2389+ kez okundu.
 

‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’

MHP Bulancak İlçe Başkanı Olgun Gedik, “Yüce Türk Milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin yegane temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 100. Yılını maalesef Korona musibeti sebebiyle buruk bir şekilde kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmeti rahmana kavuşan ceddimizi minnetle anıyoruz” dedi. Başkan Gedik açıklamasında, “Bu kutlu günde Gazi Meclisimiz kurulduğu gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı unutmamış ve ayrıca bugünü tüm dünya çocuklarına da armağan etmiştir. ‘Tam bağımsızlık, kayıtsız ve şartsız milli egemenliktir’ diyerek ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ibaresini meclis duvarına yazdırarak yedi düvele meydan okuyan Başkomutan M.Kemal Atatürk Meclis karargahında Türkiye Cumhuriyetinin temelini atmış ve küllerinden yeniden doğan necip milletimize meclisi emanet etmiştir. Üç ayların son ayı, ayların en güzeli mübarek ramazan ayının arefesinde kutlayacak olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ülkemizin haricinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kosova Cumhuriyeti'nde de milli bayram ve milli bir gün olarak kutlanırken tüm dünyada da çocuklar için önemli bir gün olarak anılmaktadır. Bizler, Ülkemizin bugünlere nasıl geldiğini, 100 yılın özetini, bilhassa Misak-ı Milli sınırlarımızın cetvelle çizilmediğini çocuklarımıza anlatarak, bağımsızlık ve egemenliğin önem ve ehemmiyetini kavratmalı ve bayramlarını öyle kutlamalıyız. Çünkü bu bayram tam bağımsızlık ve kayıtsız şartsız egemenlik uğrunda verilen mücadelenin bayramıdır. Her Türk Çocuğuna bağımsızlık yolunda verilen mücadelenin kıymetini anlatmak temel vazifemizdir. Bu güzel günde, Gazi Meclisimizin kuruluşunun100. Yılını ve Tüm Dünya Çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bu vesile ile sonu yine bayram olan mübarek ramazan ayının İslam alemine hayırlar getirmesini ve korona müsibetinin bir an önce son bulmasını temenni ederim. Yaşasın son bağımsız Türk Devleti, Var olsun Gazi Meclis. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.  

MHP Bulancak İlçe Başkanı Olgun Gedik, “Yüce Türk Milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin yegane temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 100. Yılını maalesef Korona musibeti sebebiyle buruk bir şekilde kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmeti rahmana kavuşan ceddimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Gedik açıklamasında, “Bu kutlu günde Gazi Meclisimiz kurulduğu gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı unutmamış ve ayrıca bugünü tüm dünya çocuklarına da armağan etmiştir. ‘Tam bağımsızlık, kayıtsız ve şartsız milli egemenliktir’ diyerek ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ibaresini meclis duvarına yazdırarak yedi düvele meydan okuyan Başkomutan M.Kemal Atatürk Meclis karargahında Türkiye Cumhuriyetinin temelini atmış ve küllerinden yeniden doğan necip milletimize meclisi emanet etmiştir. Üç ayların son ayı, ayların en güzeli mübarek ramazan ayının arefesinde kutlayacak olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ülkemizin haricinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kosova Cumhuriyeti'nde de milli bayram ve milli bir gün olarak kutlanırken tüm dünyada da çocuklar için önemli bir gün olarak anılmaktadır. Bizler, Ülkemizin bugünlere nasıl geldiğini, 100 yılın özetini, bilhassa Misak-ı Milli sınırlarımızın cetvelle çizilmediğini çocuklarımıza anlatarak, bağımsızlık ve egemenliğin önem ve ehemmiyetini kavratmalı ve bayramlarını öyle kutlamalıyız. Çünkü bu bayram tam bağımsızlık ve kayıtsız şartsız egemenlik uğrunda verilen mücadelenin bayramıdır. Her Türk Çocuğuna bağımsızlık yolunda verilen mücadelenin kıymetini anlatmak temel vazifemizdir. Bu güzel günde, Gazi Meclisimizin kuruluşunun100. Yılını ve Tüm Dünya Çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bu vesile ile sonu yine bayram olan mübarek ramazan ayının İslam alemine hayırlar getirmesini ve korona müsibetinin bir an önce son bulmasını temenni ederim. Yaşasın son bağımsız Türk Devleti, Var olsun Gazi Meclis. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.