Öğrencilerimiz hasta görmeden mezun olacak

SAĞLIK 17.11.2016 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1834+ kez okundu.
 

Öğrencilerimiz hasta görmeden mezun olacak

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, halen 200'ü aşan öğrenci sayısı,...
...63 öğretim üyesi mevcudu olan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 9 yıldır bir hastaneye kavuşamadığını, 4 yıl önce  devlet hastanesiyle ortak kullanım protokolünün de iptal edilerek Giresunluların tıp fakültesi hizmetlerinden yararlanmasının engellendiğini belirterek 'Bunun sorumlusu kim' diye sordu.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2017 yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri önceki akşam Bakan Recep Akdağ’ın sunumuyla başladı. Toplantıda söz alan Milletvekili Bektaşoğlu, ilimizde yaşanan sağlıkla ilgili sorunları dile getirdi. Yoğun bakımlarda yaşanan sıkıntıları, ilimizde yanık ünitesi olmadığını ve ilçelerdeki sorunları anlatan Bektaşoğlu, Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler de aktararak,Bakandan destek istedi.Geçtiğimiz günlerde üniversite ile Kamu Hastaneleri Birliğinin Giresun Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastanesi için Ortak Kullanım Protokolü imzalandığını söyleyen Bektaşoğlu “Bu protokol YÖK ve Sağlık Bakanının onayının ardından yürürlüğe girecektir. Bu protokol hangi maddeleri içeriyor? Sayın Bakanım, bu konuyla bilginiz var mı, bilemiyorum. Aynı protokol 2012 yılında bir kez daha imzalanmış, onaylanmış, fakat yürürlüğe girmemiştir. Bunun nedenini de gerçekten Giresun halkı ve biz merak ediyoruz. Yani bir protokol varken ve bütün üniversite hastaneleri araştırma uygulama merkezi olarak illerinde hastaneleri kullanırken, dört yıl Giresunluların hastane üzerinden tıp fakültesi sağlık hizmetleri kim tarafından ve neden engellenmiştir, bunu da bilmek isteriz. Üniversitemizin gelişmesine neden engel olunmuştur, bunun sorumlusu kimdir" dedi.  
CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, halen 200'ü aşan öğrenci sayısı,...
...63 öğretim üyesi mevcudu olan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 9 yıldır bir hastaneye kavuşamadığını, 4 yıl önce  devlet hastanesiyle ortak kullanım protokolünün de iptal edilerek Giresunluların tıp fakültesi hizmetlerinden yararlanmasının engellendiğini belirterek 'Bunun sorumlusu kim' diye sordu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2017 yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri önceki akşam Bakan Recep Akdağ’ın sunumuyla başladı. Toplantıda söz alan Milletvekili Bektaşoğlu, ilimizde yaşanan sağlıkla ilgili sorunları dile getirdi. Yoğun bakımlarda yaşanan sıkıntıları, ilimizde yanık ünitesi olmadığını ve ilçelerdeki sorunları anlatan Bektaşoğlu, Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler de aktararak,Bakandan destek istedi.
Geçtiğimiz günlerde üniversite ile Kamu Hastaneleri Birliğinin Giresun Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastanesi için Ortak Kullanım Protokolü imzalandığını söyleyen Bektaşoğlu “Bu protokol YÖK ve Sağlık Bakanının onayının ardından yürürlüğe girecektir. Bu protokol hangi maddeleri içeriyor? Sayın Bakanım, bu konuyla bilginiz var mı, bilemiyorum. Aynı protokol 2012 yılında bir kez daha imzalanmış, onaylanmış, fakat yürürlüğe girmemiştir. Bunun nedenini de gerçekten Giresun halkı ve biz merak ediyoruz. Yani bir protokol varken ve bütün üniversite hastaneleri araştırma uygulama merkezi olarak illerinde hastaneleri kullanırken, dört yıl Giresunluların hastane üzerinden tıp fakültesi sağlık hizmetleri kim tarafından ve neden engellenmiştir, bunu da bilmek isteriz. Üniversitemizin gelişmesine neden engel olunmuştur, bunun sorumlusu kimdir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.