ÖĞRETMEN BİR IŞIK GİBİDİR

GÜNDEM 24.11.2018 - 09:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5414+ kez okundu.
 

ÖĞRETMEN BİR IŞIK GİBİDİR

Geleceğimizin eseri olacak çocuklarımızı yetiştirirken, siz öğretmenler, onlara sadece okuma yazmayı değil; insani, ahlaki, vicdani, milli ve manevi duyguları da öğreteceksiniz. İçinizde taşıdığınız görev aşkıyla memleketimizin dört bir yanına giderek onlara bu değerli düşünceleri aşılayan siz değerli eğitim neferlerinin hakkı hiçbir zaman ödenemez.
Sizler; İbni Arabi’nin “Adresin değil ayak izin olsun bu dünyada” sözlerindeki gibi yetiştirdiğiniz güzel nesilleri bu dünyaya emanet ederek, yürüdüğünüz bu yolda ardınızda güzel ayak izleri bırakarak yolunuza devam ediyorsunuz. Bir öğretmen, öğrencisinin yüreğine dokunmasını başarabiliyorsa unutulmaz olur. O, bir ışık gibidir. Öğrettikleri ile milyonlarca yürekte meşale gibi sürekli yanar. Onların, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi için harcadıkları çabaları büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. ‘Kökü mazide olan âtî’ düsturundan hareketle var olan zenginliğimizi keşfetmek ve öğretmek en büyük hedefiniz olmalıdır. Çocuklarımızı yetiştirirken geleceğe yönelik idealleri olan, sorgulayan, irdeleyen, eğitim tekniğini milletin ruhuyla harmanlayan, dünyaya açık beyinler ve bir vizyonu olan nesiller yetiştirmek hedefiniz, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek de temel sorumluluğunuz olmalıdır. Gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca göreviniz olmalıdır. Sizlerin; toplumun tamamını kucaklayan, dünyayı doğru algılayan, teknolojiyi yerinde kullanan, milletin değerleriyle uyumlu, sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek misyonunuz vardır. Bu nedenle; ‘harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır’ diyerek her daim dinamik olan, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun bir irfan ordumuz olmalıdır. Ülkemiz, 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlerken, gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin şekillenmesinde en büyük destekçimiz olan öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlık, çaba ve emeğe yürekten teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal'e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verilişinin ve Millet Mekteplerinin açılışının 90 ıncı yıldönümünde, görevlerini özveriyle yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin ve Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.
Geleceğimizin eseri olacak çocuklarımızı yetiştirirken, siz öğretmenler, onlara sadece okuma yazmayı değil; insani, ahlaki, vicdani, milli ve manevi duyguları da öğreteceksiniz. İçinizde taşıdığınız görev aşkıyla memleketimizin dört bir yanına giderek onlara bu değerli düşünceleri aşılayan siz değerli eğitim neferlerinin hakkı hiçbir zaman ödenemez.

Sizler; İbni Arabi’nin “Adresin değil ayak izin olsun bu dünyada” sözlerindeki gibi yetiştirdiğiniz güzel nesilleri bu dünyaya emanet ederek, yürüdüğünüz bu yolda ardınızda güzel ayak izleri bırakarak yolunuza devam ediyorsunuz.

Bir öğretmen, öğrencisinin yüreğine dokunmasını başarabiliyorsa unutulmaz olur. O, bir ışık gibidir. Öğrettikleri ile milyonlarca yürekte meşale gibi sürekli yanar. Onların, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi için harcadıkları çabaları büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

‘Kökü mazide olan âtî’ düsturundan hareketle var olan zenginliğimizi keşfetmek ve öğretmek en büyük hedefiniz olmalıdır. Çocuklarımızı yetiştirirken geleceğe yönelik idealleri olan, sorgulayan, irdeleyen, eğitim tekniğini milletin ruhuyla harmanlayan, dünyaya açık beyinler ve bir vizyonu olan nesiller yetiştirmek hedefiniz, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek de temel sorumluluğunuz olmalıdır.

Gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca göreviniz olmalıdır. Sizlerin; toplumun tamamını kucaklayan, dünyayı doğru algılayan, teknolojiyi yerinde kullanan, milletin değerleriyle uyumlu, sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek misyonunuz vardır.

Bu nedenle; ‘harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır’ diyerek her daim dinamik olan, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun bir irfan ordumuz olmalıdır.

Ülkemiz, 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlerken, gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin şekillenmesinde en büyük destekçimiz olan öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlık, çaba ve emeğe yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal'e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verilişinin ve Millet Mekteplerinin açılışının 90 ıncı yıldönümünde, görevlerini özveriyle yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ülkemizin ve Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.