ÖĞRETMEN HASAN DELLAL, KEMENÇE VE SAZ KURSU VERECEK

GÜNDEM 01.10.2020 - 16:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2359+ kez okundu.
 

ÖĞRETMEN HASAN DELLAL, KEMENÇE VE SAZ KURSU VERECEK

Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Kemençe ve Saz Kursu’na Bulancak Kız Anadolu Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenlerinden Hasan Dellal görevlendirildi.
14 Ekim 2020 tarihinde Barbaros İlkokulunda açılacak olan kursa başvurmak isteyenler Halk Eğitime başvuracağı gibi öğretmen Hasan Dellal’a da başvurabilirler denildi. Hasan Dellal, “Kursa katılmak isteyen arkadaşlar Halk Eğitim merkezi müdürlüğüne başvuracakları gibi bana da başvurabilirler. Saz’a merak saldığım gibi küçükken kemençeye de merak saldım. Kendi kendime notalar yazdım. O zamanlar kemençeyi öğrenmek için birçok ustanın ismini duyuyorduk. Osman Gökçe, Hüseyin Dilaver, Katip Şadi gibi isimler vardı. Bulancak’ta şu an 17 kişi saz kursuna, 20 kişide kemençe kursuna başvuru var” dedi. Haber; Erol Küçük
Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Kemençe ve Saz Kursu’na Bulancak Kız Anadolu Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenlerinden Hasan Dellal görevlendirildi.

14 Ekim 2020 tarihinde Barbaros İlkokulunda açılacak olan kursa başvurmak isteyenler Halk Eğitime başvuracağı gibi öğretmen Hasan Dellal’a da başvurabilirler denildi.

Hasan Dellal, “Kursa katılmak isteyen arkadaşlar Halk Eğitim merkezi müdürlüğüne başvuracakları gibi bana da başvurabilirler. Saz’a merak saldığım gibi küçükken kemençeye de merak saldım. Kendi kendime notalar yazdım. O zamanlar kemençeyi öğrenmek için birçok ustanın ismini duyuyorduk. Osman Gökçe, Hüseyin Dilaver, Katip Şadi gibi isimler vardı. Bulancak’ta şu an 17 kişi saz kursuna, 20 kişide kemençe kursuna başvuru var” dedi.

Haber; Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.