OKULLARDAN SAĞLIKÇILARA ‘YÜZ KORUYUCU SİPERLİK’

GÜNDEM 29.03.2020 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2859+ kez okundu.
 

OKULLARDAN SAĞLIKÇILARA ‘YÜZ KORUYUCU SİPERLİK’

Giresun'daki bazı okullarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına ulaştırmak amacıyla "yüz koruyucu siperlik" ve "maske" üretimine başlandı.
Giresun Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullandığı yüz koruyucu siperliklerin Giresun Bilim ve Sanat Merkezi, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde üretilmeye başlandığı aktarıldı. Hazırlanan malzemelerin ilk bölümünün İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal'a teslim edildiğine işaret edilen açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı: "Okul ve kurumlarda 3D yazıcılar vasıtasıyla üretilen koruyucu ekipmanlarla, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlıkçılar için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu ediyor. Üretim sürecinde yer alan okul ve kurumların yöneticileri ile öğretmenlere teşekkür ediyorum." Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik alanı öğretmeni Kemal Yüksel'in okulun atölyesinde hazırladığı 25 yüz koruyucu siperliğin de Piraziz Sağlık Grup Başkanlığına teslim edildiği kaydedildi.  
Giresun'daki bazı okullarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına ulaştırmak amacıyla "yüz koruyucu siperlik" ve "maske" üretimine başlandı.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullandığı yüz koruyucu siperliklerin Giresun Bilim ve Sanat Merkezi, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde üretilmeye başlandığı aktarıldı.

Hazırlanan malzemelerin ilk bölümünün İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal'a teslim edildiğine işaret edilen açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Okul ve kurumlarda 3D yazıcılar vasıtasıyla üretilen koruyucu ekipmanlarla, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlıkçılar için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu ediyor. Üretim sürecinde yer alan okul ve kurumların yöneticileri ile öğretmenlere teşekkür ediyorum."

Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik alanı öğretmeni Kemal Yüksel'in okulun atölyesinde hazırladığı 25 yüz koruyucu siperliğin de Piraziz Sağlık Grup Başkanlığına teslim edildiği kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.