Okullarımızın zilini mutluluğa açalım

EĞİTİM 10.09.2018 - 17:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2973+ kez okundu.
 

Okullarımızın zilini mutluluğa açalım

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak’ta 10-14 Eylül 2018 tarihleri arası uygulanacak Okula Uyum haftasının başladığını söyledi.
Müdür Bulut yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımız 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan önceki hafta olan 10-14 Eylül 2018 günlerini okula uyum haftası olarak planlamıştır. Bu çerçevede ‘Okullarımızın zilini mutluluğa açalım’ sloganı ile ilçemizdeki tüm temel eğitim okullarımızda okula uyum eğitimi başlamıştır” dedi. Okul öncesi sınıflarında 781 öğrenciye, ilkokul 1. sınıflarında 738 öğrenciye, ortaokul 5. sınıflarında 614 öğrenciye, ortaöğretim 9. sınıflarda 833 öğrenciye kendi şubelerinde öğretmenleri tarafından uyum eğitimi verilmeye başladığını aktaran Müdür Bulut, “Uyum eğitimi okula yeni başlayan öğrencilerin okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması için okullar açılmadan 1 hafta önce verilen oryantasyon çalışmasıdır. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yaşamımızı sürdürebilmek için nefes almak, uyumak, karnımızı doyurmak gibi temel ihtiyaçlarımızdan biri de öğrenmedir. Öğrenmeyi sevmek öğrenmeyi sevdirmek çocuklarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır. Öğrenmenin en büyük adımları okulda atılır. Bunun için okulun ilk günleri çocuklarımızın okula uyumlarını sağlamakla geçirilmelidir. Okula uyum önemli bir konudur ve sadece öğretmenle ya da aile ile başarılabilecek bir süreç değildir. Okul yöneticileri, öğretmenler, aileler varsa okul servisi ile kantin görevlileri, destek personeli ve diğer herkes ailemize yeni katılan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sevgi ile kucaklamalıyız. Onların mutluluğu bizleri de mutlu edecek. Öyleyse gelin hep birlikte Okullarımızın zilini mutluluğa açalım” diye konuştu.  
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak’ta 10-14 Eylül 2018 tarihleri arası uygulanacak Okula Uyum haftasının başladığını söyledi.

Müdür Bulut yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımız 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan önceki hafta olan 10-14 Eylül 2018 günlerini okula uyum haftası olarak planlamıştır. Bu çerçevede ‘Okullarımızın zilini mutluluğa açalım’ sloganı ile ilçemizdeki tüm temel eğitim okullarımızda okula uyum eğitimi başlamıştır” dedi.

Okul öncesi sınıflarında 781 öğrenciye, ilkokul 1. sınıflarında 738 öğrenciye, ortaokul 5. sınıflarında 614 öğrenciye, ortaöğretim 9. sınıflarda 833 öğrenciye kendi şubelerinde öğretmenleri tarafından uyum eğitimi verilmeye başladığını aktaran Müdür Bulut, “Uyum eğitimi okula yeni başlayan öğrencilerin okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması için okullar açılmadan 1 hafta önce verilen oryantasyon çalışmasıdır. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yaşamımızı sürdürebilmek için nefes almak, uyumak, karnımızı doyurmak gibi temel ihtiyaçlarımızdan biri de öğrenmedir. Öğrenmeyi sevmek öğrenmeyi sevdirmek çocuklarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır. Öğrenmenin en büyük adımları okulda atılır. Bunun için okulun ilk günleri çocuklarımızın okula uyumlarını sağlamakla geçirilmelidir. Okula uyum önemli bir konudur ve sadece öğretmenle ya da aile ile başarılabilecek bir süreç değildir. Okul yöneticileri, öğretmenler, aileler varsa okul servisi ile kantin görevlileri, destek personeli ve diğer herkes ailemize yeni katılan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sevgi ile kucaklamalıyız. Onların mutluluğu bizleri de mutlu edecek. Öyleyse gelin hep birlikte Okullarımızın zilini mutluluğa açalım” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.