Okuma Seferberliği tamamlandı

GÜNDEM 14.05.2018 - 18:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3874+ kez okundu.
 

Okuma Seferberliği tamamlandı

5 Mart 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı 'Okuma Seferberliğinin' Bulancak’ta yapılan kursları sonunda başarılı olanların belgeleri yapılan törenle verildi.
Bulancak İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda 10 Mayıs Perşembe günü geniş bir katılım ile yapılan tören ile yüzlerce kursiyer belgelerini aldı.  Bulancak Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünün koordinatörlüğünde ilçe genelinde açılan 113 kursta 912 kişi okuma yazma öğrendi. Bu kursiyerlerinde katıldığı töreni HEM öğretmeni Dilber İsbir sundu.  İstiklal marşının okunmasından sonra Kaymakam Hamdi Üncü, yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin başlattığı bu okuma seferberliği ile ülkemizdeki okuma yazman bilmeyen 2 milyona yakın kişinin de okuma yazma öğrenmesi hedeflenmiştir. Bulancak’ta TİK tarafından bildirilen 2242 kişinin tespiti kurumlarımızca yapılmış ve bu kurslara 912 kişi katılarak bele almaya hak kazanmıştır. HEM tarafından yapılan bu kurslar sonunda Bulancak’taki okuma yazma bilmeyenlerin oranında azalmaya başlamıştır. Bu seferberlik son olmasın diyor ve okuma yazman bilmeyenlerin yaz kış demeden kurslar ile okuma yazma öğrenmesini bekliyoruz. Kurslarda başarılı olan değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Bu konuşmadan sonra kursa katılan ve okuma yazmayı öğrenen kursiyerler adına Şükran Baş adlı kursiyer konuşma yaparak, kursu açanlara teşekkür etti. Karagöz-Hacivat oyunu, THM dinletisi sonrasında kursiyerlere ödül ve belgeleri verildi.
5 Mart 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı 'Okuma Seferberliğinin' Bulancak’ta yapılan kursları sonunda başarılı olanların belgeleri yapılan törenle verildi.

Bulancak İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda 10 Mayıs Perşembe günü geniş bir katılım ile yapılan tören ile yüzlerce kursiyer belgelerini aldı.  Bulancak Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünün koordinatörlüğünde ilçe genelinde açılan 113 kursta 912 kişi okuma yazma öğrendi. Bu kursiyerlerinde katıldığı töreni HEM öğretmeni Dilber İsbir sundu.  İstiklal marşının okunmasından sonra Kaymakam Hamdi Üncü, yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin başlattığı bu okuma seferberliği ile ülkemizdeki okuma yazman bilmeyen 2 milyona yakın kişinin de okuma yazma öğrenmesi hedeflenmiştir. Bulancak’ta TİK tarafından bildirilen 2242 kişinin tespiti kurumlarımızca yapılmış ve bu kurslara 912 kişi katılarak bele almaya hak kazanmıştır. HEM tarafından yapılan bu kurslar sonunda Bulancak’taki okuma yazma bilmeyenlerin oranında azalmaya başlamıştır. Bu seferberlik son olmasın diyor ve okuma yazman bilmeyenlerin yaz kış demeden kurslar ile okuma yazma öğrenmesini bekliyoruz. Kurslarda başarılı olan değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra kursa katılan ve okuma yazmayı öğrenen kursiyerler adına Şükran Baş adlı kursiyer konuşma yaparak, kursu açanlara teşekkür etti. Karagöz-Hacivat oyunu, THM dinletisi sonrasında kursiyerlere ödül ve belgeleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.