Ordu'daki şampiyonada dört hakemimiz görev yaptı

SPOR 06.08.2018 - 18:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4040+ kez okundu.
 

Ordu'daki şampiyonada dört hakemimiz görev yaptı

Türkiye Halter Federasyonu 2018 yılı faaliyetlerinden olan Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası, Ordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda tamamlandı.
37 ilden 500 sporcunun katıldığı ve Ordu’da ilk kez gerçekleştirilen şampiyonada Giresun bölgesinden 4 uluslararası hakemimiz görev yaptı. Halteri 1979 yılında Giresun'da başlatan milli sporcular yetiştiren eski antrenörümüz Uluslararası halter hakemi ve il temsilcimiz köşe yazarımız Selami Çelebi, Tokat Zile ilçesinde görev yapan Uluslararası hakem Hakan Özkaya, Adapazarı'nda yaşayan Uluslararası hakem Gökhan Özkaya ve Giresun'da Beden Eğitimi öğretmeni olarak çalışan İrem Telli Has 02-05 Ağustos tarihlerinde hakemlik yaparak onurumuz oldular. Açılışta konuşan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, halter sporunun, Türk insanının gücünü ifade edebilecek en özde sporlardan biri olduğunu söyledi. Seyit Onbaşı’nın, Çanakkale Savaşı’nda kaldırdığı top mermisi ile halter sporunun özdeştirilebileceğini ifade eden Genç, “Halter bizim için gerçekten önemli. Özellikle Türk sporu artık, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile gerçekten büyük yerlere ulaştı. Ülkenin her tarafına spor tesisleri yapıldı. Bugün 50’yi aşan ilde halter sporu yapılıyor ve spor salonları artık yetmiyor” dedi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ilk kez Ordu’da düzenlenen şampiyonada, bütün hazırlıkların eksiksiz olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “2-5 Ağustos tarihleri arasındaki bu müsabakaya yaklaşık 400 civarında sporcu katıldı. Toplamda 600 civarında kafile ile buradayız. Çok güzel karşılandık, emeği geçenlere bu konuda teşekkür ediyorum. Gittiğimiz yerlerde organizasyonlar ile ilgili toplantılar yaparız ama burada hiç toplantı yapmadık. Tüm organizasyonda yapılması gereken şeyler, Mustafa Müdürümüz tarafından yapılmış, bizler ve sporcular çok güzel bir şekilde ağırlandık” diye konuştular.
Türkiye Halter Federasyonu 2018 yılı faaliyetlerinden olan Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası, Ordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda tamamlandı.

37 ilden 500 sporcunun katıldığı ve Ordu’da ilk kez gerçekleştirilen şampiyonada Giresun bölgesinden 4 uluslararası hakemimiz görev yaptı.

Halteri 1979 yılında Giresun'da başlatan milli sporcular yetiştiren eski antrenörümüz Uluslararası halter hakemi ve il temsilcimiz köşe yazarımız Selami Çelebi, Tokat Zile ilçesinde görev yapan Uluslararası hakem Hakan Özkaya, Adapazarı'nda yaşayan Uluslararası hakem Gökhan Özkaya ve Giresun'da Beden Eğitimi öğretmeni olarak çalışan İrem Telli Has 02-05 Ağustos tarihlerinde hakemlik yaparak onurumuz oldular.

Açılışta konuşan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, halter sporunun, Türk insanının gücünü ifade edebilecek en özde sporlardan biri olduğunu söyledi. Seyit Onbaşı’nın, Çanakkale Savaşı’nda kaldırdığı top mermisi ile halter sporunun özdeştirilebileceğini ifade eden Genç, “Halter bizim için gerçekten önemli. Özellikle Türk sporu artık, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile gerçekten büyük yerlere ulaştı. Ülkenin her tarafına spor tesisleri yapıldı. Bugün 50’yi aşan ilde halter sporu yapılıyor ve spor salonları artık yetmiyor” dedi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ilk kez Ordu’da düzenlenen şampiyonada, bütün hazırlıkların eksiksiz olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “2-5 Ağustos tarihleri arasındaki bu müsabakaya yaklaşık 400 civarında sporcu katıldı. Toplamda 600 civarında kafile ile buradayız. Çok güzel karşılandık, emeği geçenlere bu konuda teşekkür ediyorum. Gittiğimiz yerlerde organizasyonlar ile ilgili toplantılar yaparız ama burada hiç toplantı yapmadık. Tüm organizasyonda yapılması gereken şeyler, Mustafa Müdürümüz tarafından yapılmış, bizler ve sporcular çok güzel bir şekilde ağırlandık” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.