Ordu ve Giresun kardeş şehirlerdir

SİYASET 06.08.2019 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3021+ kez okundu.
 

Ordu ve Giresun kardeş şehirlerdir

Tarım ve Orman Bakanlığı, Azerbaycan Tarım Bakanlığı ile Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığı arasında "Fındık Alanında Stratejik İşbirliği Deklarasyonu" açıklandı.
Fındık hasadı törenine katılmak üzere Ordu'ya gelen Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan tarım bakanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programda bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, fındığın kendileri için son derece önemli bir ürün olduğunu söyledi. Türkiye'nin 5-6 stratejik ürünü olduğunu belirten Pakdemirli, "Bu ürünlerde Türkiye ya birinci ya ikinci durumda ve fiyatını da Türkiye yapıyor ve yapmalı. Bu anlamda fındık bu ürünlerin en başını çeken, Türkiye'nin ihracatının yüzde 10'nu oluşturan, yani tarımsal ihracatının yüzde 10'nu oluşturan, bugün 600 bin aileye ekmek olan, yaklaşık da 700 bin hektar alanda, yani Türkiye'nin kabaca ekilen alanlarının yüzde 10'u kadar sahip olduğumuz bir ürünümüz." dedi. AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ‘Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'nin de katılım sağladığı AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Genişletilmiş İstişare toplantısında yerimizi aldık. Ordu ve Giresun kardeş şehirlerdir. Bu iki şehrin en büyük paydası da fındıktır. Sayın Bakanımıza da fındık fiyatları için teşekkürlerimizi sunarız’dedi.   Programa, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergun Taşcı, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile diğer ilgililer katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Azerbaycan Tarım Bakanlığı ile Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığı arasında "Fındık Alanında Stratejik İşbirliği Deklarasyonu" açıklandı.

Fındık hasadı törenine katılmak üzere Ordu'ya gelen Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan tarım bakanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programda bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, fındığın kendileri için son derece önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 5-6 stratejik ürünü olduğunu belirten Pakdemirli, "Bu ürünlerde Türkiye ya birinci ya ikinci durumda ve fiyatını da Türkiye yapıyor ve yapmalı. Bu anlamda fındık bu ürünlerin en başını çeken, Türkiye'nin ihracatının yüzde 10'nu oluşturan, yani tarımsal ihracatının yüzde 10'nu oluşturan, bugün 600 bin aileye ekmek olan, yaklaşık da 700 bin hektar alanda, yani Türkiye'nin kabaca ekilen alanlarının yüzde 10'u kadar sahip olduğumuz bir ürünümüz." dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ‘Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'nin de katılım sağladığı AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Genişletilmiş İstişare toplantısında yerimizi aldık. Ordu ve Giresun kardeş şehirlerdir. Bu iki şehrin en büyük paydası da fındıktır. Sayın Bakanımıza da fındık fiyatları için teşekkürlerimizi sunarız’dedi.

 

Programa, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergun Taşcı, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile diğer ilgililer katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.