ÖRNEK BAHÇELERDE Kİ VERİM DİKKAT ÇEKİYOR!

GÜNDEM 13.08.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3828+ kez okundu.
 

ÖRNEK BAHÇELERDE Kİ VERİM DİKKAT ÇEKİYOR!

Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bulancak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Örnek Fındık Bahçeleri Tesisi Projesi’ kapsamında 10 Köyde oluşturulan 10 örnek bahçede incelemelerde bulunuldu.
İncelemelere AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Oğuz Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Gayık, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı Necati Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile Ziraat Odasında görevli Tarım Danışmanları katıldı. Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, Arifli Köyü İkisu Mevkiinde bulunan Örnek Bahçede inceleme yaptıklarını belirterek, Bulancak Ziraat Odasında görevli Tarım Danışmanları ile Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin koordineli olarak yürüttüğü proje ile uygulamaya konulan örnek bahçelerde verim ve kalitenin yan parsellere göre daha kaliteli ve daha verimli fındık elde edildiğini söyledi. Başkan Aydın, örnek bahçede yaptıkları incelemeler sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, “Fındıkta dünya pazarının büyük kısmını elinde bulunduran ülkemizde modern tarım tekniklerinin yaygınlaşması için oluşturulan örnek fındık bahçeleri, fındık ürününün verim ve kalitesinin artırılmasında önemli rol oynuyor. Bulancak genelinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile oluşturduğumuz örnek bahçelerimizde önce toprak tahlili yapılarak, çıkan sonuca göre kışlık budama, gübreleme, kireçleme ve baharda da azotlu gübre uygulandı. Külleme hastalığı, kokarca ve fındık kurduyla ilgili mücadelelerimiz periyodik bir şekilde gerçekleşti. Amacımız örnek fındık bahçelerimizde dekarda alınan ürünün artmasını sağlarken kaliteli yani randımanı yüksek fındık elde edebilmekti. Örnek bahçelerimizin yanında bulunan parsellerde dekar başı verimde düşüklük yaşanırken, örnek bahçelerimiz yanlarında parsele göre daha verimli bir şekilde ürün sundu” dedi. Başkan Aydın, bölgede fındık üreticiliği yapan çiftçilerin de örnek bahçeleri gezerek değişimi görmesi gerektiğini ve kendi bahçelerine de bu uygulamaları yapmaları gerektiğini belirterek, çiftçilere eğitim ve yayım hizmetlerini artıracaklarını sözlerine ekledi.
Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bulancak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Örnek Fındık Bahçeleri Tesisi Projesi’ kapsamında 10 Köyde oluşturulan 10 örnek bahçede incelemelerde bulunuldu.

İncelemelere AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Oğuz Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Gayık, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı Necati Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile Ziraat Odasında görevli Tarım Danışmanları katıldı.

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, Arifli Köyü İkisu Mevkiinde bulunan Örnek Bahçede inceleme yaptıklarını belirterek, Bulancak Ziraat Odasında görevli Tarım Danışmanları ile Bulancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin koordineli olarak yürüttüğü proje ile uygulamaya konulan örnek bahçelerde verim ve kalitenin yan parsellere göre daha kaliteli ve daha verimli fındık elde edildiğini söyledi.

Başkan Aydın, örnek bahçede yaptıkları incelemeler sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, “Fındıkta dünya pazarının büyük kısmını elinde bulunduran ülkemizde modern tarım tekniklerinin yaygınlaşması için oluşturulan örnek fındık bahçeleri, fındık ürününün verim ve kalitesinin artırılmasında önemli rol oynuyor. Bulancak genelinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile oluşturduğumuz örnek bahçelerimizde önce toprak tahlili yapılarak, çıkan sonuca göre kışlık budama, gübreleme, kireçleme ve baharda da azotlu gübre uygulandı. Külleme hastalığı, kokarca ve fındık kurduyla ilgili mücadelelerimiz periyodik bir şekilde gerçekleşti. Amacımız örnek fındık bahçelerimizde dekarda alınan ürünün artmasını sağlarken kaliteli yani randımanı yüksek fındık elde edebilmekti. Örnek bahçelerimizin yanında bulunan parsellerde dekar başı verimde düşüklük yaşanırken, örnek bahçelerimiz yanlarında parsele göre daha verimli bir şekilde ürün sundu” dedi.

Başkan Aydın, bölgede fındık üreticiliği yapan çiftçilerin de örnek bahçeleri gezerek değişimi görmesi gerektiğini ve kendi bahçelerine de bu uygulamaları yapmaları gerektiğini belirterek, çiftçilere eğitim ve yayım hizmetlerini artıracaklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.