‘Osman Ağa’ya iade-i itibar verilsin’

GÜNDEM 13.06.2019 - 16:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3664+ kez okundu.
 

‘Osman Ağa’ya iade-i itibar verilsin’

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, “HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın haddini aşan, asılsız, mesnetsiz,
tarihi gerçeklerden uzak ifadeleri üzerine AKP Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhafız alay komutanı Yarbay Osman Ağa hakkında söyleyen sözleri tarafımızın duyarsız ve sessiz kaldığı ifade edilmekte ve bunu 23 Haziran seçimlerine bağlayarak kendi genel merkezini memnun edecek ifadelerde bulunduğu adeta bir yerlere yaranma, göze girme gayreti içerisinde olduğu görülmektedir” dedi. Başkan Türker, “Sayın Tatlı’ya siyasi söylemlerle şov yapmak yerine bir iktidar partisi il başkanı olduğunu, o ilin de Yarbay Topal Osman Ağa’nın evi Giresun olduğunu, 3 adet milletvekilleri olduğunu tekrar hatırlatalım. Milli mücadele ve halk kahramanı olan Atamız Yarbay Topal Osman Ağa’nın iade-i itibarını istemek, bu kahramanlık destanının devlet arşivleri açılarak ortak bir komisyon eşliğinde TBMM’de incelenmesini sağlamak en büyük sorumluluklarıdır. Ancak bırakın TBMM’nin bu girişimde bulunmayı, mensubu olduğu parti ve yetkilileri Topal Osman Ağa’nın iade-i itibarının araştırılması ve gerçekleştirilmesi yönündeki başta partimiz milletvekilleri tarafından verilen soru ve araştırma önergelerini mecliste reddetmektedirler. Yalanı dolanı seven, milletin balık hafızalı olduğuna inanarak dün yaptıklarının bugün aksini yaparak inkar eden, nasıl olsa inanırlar mantığı ile siyasi açıklamalarda bulunan sayın Tatlı ile TBMM yolunda kendisini başta Giresun Milletvekilleri, Karadeniz Bölge Milletvekilleriyle iade-i itibarının TBMM gündemine alınacağı çalışmalarda, girişimlerde bulunmak üzerine kendisine eşlik etmekten memnuniyet duyacağımı da ayrıca bilmesini isterim. Samimiysen, yüreğin yetiyorsa, sözlerinin altında kalmak istemiyorsan başta Yarbay Topal Osman Ağa’ya ve atalarımıza borcunu ödemek istiyorsan birlik ve beraberlik içerisinde tarihin karanlıklarını aydınlatıp çocuklarımıza da Anıtkabir’de sergilenen onlarca milli mücadele kahramanının arasına iade-i itibarı verilerek gurur ile Atamızın da olmasını, yer almasını istiyorsan ben, biz hazırız, bekleriz” diye konuştu.  
CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, “HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın haddini aşan, asılsız, mesnetsiz,

tarihi gerçeklerden uzak ifadeleri üzerine AKP Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhafız alay komutanı Yarbay Osman Ağa hakkında söyleyen sözleri tarafımızın duyarsız ve sessiz kaldığı ifade edilmekte ve bunu 23 Haziran seçimlerine bağlayarak kendi genel merkezini memnun edecek ifadelerde bulunduğu adeta bir yerlere yaranma, göze girme gayreti içerisinde olduğu görülmektedir” dedi.

Başkan Türker, “Sayın Tatlı’ya siyasi söylemlerle şov yapmak yerine bir iktidar partisi il başkanı olduğunu, o ilin de Yarbay Topal Osman Ağa’nın evi Giresun olduğunu, 3 adet milletvekilleri olduğunu tekrar hatırlatalım. Milli mücadele ve halk kahramanı olan Atamız Yarbay Topal Osman Ağa’nın iade-i itibarını istemek, bu kahramanlık destanının devlet arşivleri açılarak ortak bir komisyon eşliğinde TBMM’de incelenmesini sağlamak en büyük sorumluluklarıdır. Ancak bırakın TBMM’nin bu girişimde bulunmayı, mensubu olduğu parti ve yetkilileri Topal Osman Ağa’nın iade-i itibarının araştırılması ve gerçekleştirilmesi yönündeki başta partimiz milletvekilleri tarafından verilen soru ve araştırma önergelerini mecliste reddetmektedirler. Yalanı dolanı seven, milletin balık hafızalı olduğuna inanarak dün yaptıklarının bugün aksini yaparak inkar eden, nasıl olsa inanırlar mantığı ile siyasi açıklamalarda bulunan sayın Tatlı ile TBMM yolunda kendisini başta Giresun Milletvekilleri, Karadeniz Bölge Milletvekilleriyle iade-i itibarının TBMM gündemine alınacağı çalışmalarda, girişimlerde bulunmak üzerine kendisine eşlik etmekten memnuniyet duyacağımı da ayrıca bilmesini isterim. Samimiysen, yüreğin yetiyorsa, sözlerinin altında kalmak istemiyorsan başta Yarbay Topal Osman Ağa’ya ve atalarımıza borcunu ödemek istiyorsan birlik ve beraberlik içerisinde tarihin karanlıklarını aydınlatıp çocuklarımıza da Anıtkabir’de sergilenen onlarca milli mücadele kahramanının arasına iade-i itibarı verilerek gurur ile Atamızın da olmasını, yer almasını istiyorsan ben, biz hazırız, bekleriz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.