Osman Öztürk'e uluslararası ödül

GÜNDEM 06.08.2018 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2626+ kez okundu.
 

Osman Öztürk'e uluslararası ödül

Emniyet teşkilatının unutulmazlarından, efsane emniyet müdürü, Türkiye'de güvenlik denince akla ilk gelen isimlerden, 'Güvenli Okul' projesinin mimarı hemşerimiz Osman Öztürk, edebiyat alanında da başarılarıyla ses getirmeye devam ediyor. Öztürk'e İtalya'daki yarışmadan uluslararası bir ödül geldi.
2007 yılında ilk şiir kitabı olan ‘BAKRAÇ’ ile kısa sürede ismini duyuran, ulusal ve uluslararası şiir festivallerine katılarak, ülkemizi başarıyla temsil eden Öztürk, İtalya’da düzenlenen  Uluslararası Şiir Yarışması ‘Vitruvio Ödülü 2018’ kapsamında PREMIO VITRUVIO ödülünün sahibi oldu. Giuliana Coppola, Chiara Armillis, Gabriella Legno, Bruna Malinzi Caroli, Maria Carrassi, Claudia Piccinno ve Enrico Romano’nun jüri üyesi olduğu yarışmada Öztürk'ün 'Bir Hıçkırık Duyarsan Karanlığın İçinde' isimli şiiri, ödüle layık görüldü. ŞİİRLERLE AVRUPA'YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ Şiirleri 22 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Osman Öztürk, Avrupa'da Türk Edebiyatını  başarıyla temsil etmeye devam ediyor. 5 şiir kitabı bulunan şair, Sırbistan Belgrad’da Sırpça ve Almanya Hamburg’da 5 dilde çıkacak olan kitapları ile Avrupa'da da dostluk köprüsü kuracak. Öztürk'ün yine alanında bir ilk olarak Almanya’da çıkacak olan kitabının editörlüğünü Almanya Hamburg Yazarlar Derneği Onursal Başkanı Gino Leineweber yaptı. Kitapta Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca 5 dilde şiirler olacak ve bu kitap amazon.com üzerinden edebiyat severlerin beğenisine sunulacak.  
Emniyet teşkilatının unutulmazlarından, efsane emniyet müdürü, Türkiye'de güvenlik denince akla ilk gelen isimlerden, 'Güvenli Okul' projesinin mimarı hemşerimiz Osman Öztürk, edebiyat alanında da başarılarıyla ses getirmeye devam ediyor. Öztürk'e İtalya'daki yarışmadan uluslararası bir ödül geldi.

2007 yılında ilk şiir kitabı olan ‘BAKRAÇ’ ile kısa sürede ismini duyuran, ulusal ve uluslararası şiir festivallerine katılarak, ülkemizi başarıyla temsil eden Öztürk, İtalya’da düzenlenen  Uluslararası Şiir Yarışması ‘Vitruvio Ödülü 2018’ kapsamında PREMIO VITRUVIO ödülünün sahibi oldu.

Giuliana Coppola, Chiara Armillis, Gabriella Legno, Bruna Malinzi Caroli, Maria Carrassi, Claudia Piccinno ve Enrico Romano’nun jüri üyesi olduğu yarışmada Öztürk'ün 'Bir Hıçkırık Duyarsan Karanlığın İçinde' isimli şiiri, ödüle layık görüldü.

ŞİİRLERLE AVRUPA'YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Şiirleri 22 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Osman Öztürk, Avrupa'da Türk Edebiyatını  başarıyla temsil etmeye devam ediyor. 5 şiir kitabı bulunan şair, Sırbistan Belgrad’da Sırpça ve Almanya Hamburg’da 5 dilde çıkacak olan kitapları ile Avrupa'da da dostluk köprüsü kuracak.

Öztürk'ün yine alanında bir ilk olarak Almanya’da çıkacak olan kitabının editörlüğünü Almanya Hamburg Yazarlar Derneği Onursal Başkanı Gino Leineweber yaptı.

Kitapta Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca 5 dilde şiirler olacak ve bu kitap amazon.com üzerinden edebiyat severlerin beğenisine sunulacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.