OTOPARKLAR BOŞ, CADDELER PARK YERİ

GÜNDEM 25.09.2019 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2834+ kez okundu.
 

OTOPARKLAR BOŞ, CADDELER PARK YERİ

Bulancak’ın en önemli sorunlarından olan trafik sorunu bir türlü çözüme kavuşamıyor. Yerel basında defalarca haber yapılmasına rağmen araç parkının cadde ve sokaklara gelişi güzel yapılamasının önüne geçilemiyor.
Birkaç gün önce Bulancak Osman Gedikali Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sitesinin alt katında bulunan ve haftanın 1 günü Salıpazarı olarak kullanılan kapalı otoparkın oradan geçerken birkaç kare fotoğrafa aldık. Daha önce bu kapalı otoparkın içinde kaç araç var, diye her defasında saydığımız araç sayısı 25-30 civarında idi. Bu fotoları çektiğimizde otoparkın içinde yine birkaç araç varken, caddenin kesiştiği güzergâhlarda kaç araç park etmiş, diye bir çalışma yaptık. Foto da gördüğünüz caddenin her iki yanına park edilen araç sayısı 15-20 arasında idi. Bulancak mahallesinin birkaç ara sokağı ve caddenin otoparka kadar olan sokaklarındaki araçları da sayınca öyle çok büyük bir rakam ortaya çıkmadı. Sahil yolu hariç 10 yakın sokak arası ve iki cadde üstünde yol kenarlarına araç park etmiş araç 100’ü bile bulmuyordu. Bu kadar araç Bulancak otogarındaki parka rahatça sığar bu mevkii de hiçbir şekilde trafikte sıkışmazdı. Bulancak Cumhuriyet meydanına kadar olan hattan Gıcıklı mahallesine kadar olan bazı aralarda kalmış yerlerdeki araçlarda kapalı otoparka park ettiğinde şehir içinde büyük bir alan rahatlamış olurdu. Bulancak Emniyet müdürlüğünün karşısındaki otopark, Bulancak otogarındaki otopark ve Kültür Sitesinin altındaki kapalı otopark yaklaşık 500 aracın park yapmasına müsait olmasına rağmen, araç sahiplerinin bu otoparklara araçlarını park etmeden cadde ve sokaklara park etmesini ise kimse anlamış değil. Bu cadde ve sokak aralarına park edildiğinde park ücretinin alınmaması en büyük faktör diyelim. Bulancak Belediyesi ve Emniyet müdürlüğünün otoparklara park edilmesini teşvik etmelerine rağmen, bedavacılık ruhlarına işlemiş araç sahiplerinin her bulduğu boş yere araç parkı yapmasının önüne geçilemeyecek gibi görünüyor.      
Bulancak’ın en önemli sorunlarından olan trafik sorunu bir türlü çözüme kavuşamıyor. Yerel basında defalarca haber yapılmasına rağmen araç parkının cadde ve sokaklara gelişi güzel yapılamasının önüne geçilemiyor.

Birkaç gün önce Bulancak Osman Gedikali Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sitesinin alt katında bulunan ve haftanın 1 günü Salıpazarı olarak kullanılan kapalı otoparkın oradan geçerken birkaç kare fotoğrafa aldık. Daha önce bu kapalı otoparkın içinde kaç araç var, diye her defasında saydığımız araç sayısı 25-30 civarında idi. Bu fotoları çektiğimizde otoparkın içinde yine birkaç araç varken, caddenin kesiştiği güzergâhlarda kaç araç park etmiş, diye bir çalışma yaptık. Foto da gördüğünüz caddenin her iki yanına park edilen araç sayısı 15-20 arasında idi. Bulancak mahallesinin birkaç ara sokağı ve caddenin otoparka kadar olan sokaklarındaki araçları da sayınca öyle çok büyük bir rakam ortaya çıkmadı. Sahil yolu hariç 10 yakın sokak arası ve iki cadde üstünde yol kenarlarına araç park etmiş araç 100’ü bile bulmuyordu. Bu kadar araç Bulancak otogarındaki parka rahatça sığar bu mevkii de hiçbir şekilde trafikte sıkışmazdı. Bulancak Cumhuriyet meydanına kadar olan hattan Gıcıklı mahallesine kadar olan bazı aralarda kalmış yerlerdeki araçlarda kapalı otoparka park ettiğinde şehir içinde büyük bir alan rahatlamış olurdu. Bulancak Emniyet müdürlüğünün karşısındaki otopark, Bulancak otogarındaki otopark ve Kültür Sitesinin altındaki kapalı otopark yaklaşık 500 aracın park yapmasına müsait olmasına rağmen, araç sahiplerinin bu otoparklara araçlarını park etmeden cadde ve sokaklara park etmesini ise kimse anlamış değil.

Bu cadde ve sokak aralarına park edildiğinde park ücretinin alınmaması en büyük faktör diyelim. Bulancak Belediyesi ve Emniyet müdürlüğünün otoparklara park edilmesini teşvik etmelerine rağmen, bedavacılık ruhlarına işlemiş araç sahiplerinin her bulduğu boş yere araç parkı yapmasının önüne geçilemeyecek gibi görünüyor.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.