Özel İdarenin satış kararına tepki

GÜNDEM 16.10.2017 - 15:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2365+ kez okundu.
 

Özel İdarenin satış kararına tepki

CHP İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait binaların satışına yönelik eleştirilerde bulundu.
İl Genel Meclisinde CHP’li üyelerin red oyu kullanmalarına rağmen oy çokluğu ile  mülkiyeti İl Özel İdareye ait binaların satışının onaylandığını hatırlatan Ömer Mustafa Yılmaz, bu satışların Özel İdarenin bütçe dengelemesinin çabaları olduğunu söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Gerek kamuoyunda gerekse basında yer alan Özel İdarenin borçlu olduğu yönündeki haberler yalanlanmakta ya da abartılı olduğunu ifade edilmektedir. Ancak ortada bir gerçek var ki Özel İdare borçlarını gayri menkullerini satarak kapatmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında İl Özel İdaresi’ne ait binaların satış kararı alındı. Kamuoyu bilmelidir ki CHP bu oylamada red oyu kullanmıştır. Buna rağmen oy çokluğu ile birçok ilçede ve merkez ilçede Özel İdareye ait binaların satışı kabul edildi. Bu satışların tek bir açıklaması vardır o da Özel İdarenin bütçe açığı bu satışlarla kapatılmaya çalışılmaktadır. Bir tarafta Özel İdare’nin abartıldığı kadar borcu bulunmuyor derken, diğer tarafta bu satışların yapılacak olması bir çelişki ortaya koymaktadır" dedi. 
CHP İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait binaların satışına yönelik eleştirilerde bulundu.

İl Genel Meclisinde CHP’li üyelerin red oyu kullanmalarına rağmen oy çokluğu ile  mülkiyeti İl Özel İdareye ait binaların satışının onaylandığını hatırlatan Ömer Mustafa Yılmaz, bu satışların Özel İdarenin bütçe dengelemesinin çabaları olduğunu söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Gerek kamuoyunda gerekse basında yer alan Özel İdarenin borçlu olduğu yönündeki haberler yalanlanmakta ya da abartılı olduğunu ifade edilmektedir. Ancak ortada bir gerçek var ki Özel İdare borçlarını gayri menkullerini satarak kapatmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında İl Özel İdaresi’ne ait binaların satış kararı alındı. Kamuoyu bilmelidir ki CHP bu oylamada red oyu kullanmıştır. Buna rağmen oy çokluğu ile birçok ilçede ve merkez ilçede Özel İdareye ait binaların satışı kabul edildi. Bu satışların tek bir açıklaması vardır o da Özel İdarenin bütçe açığı bu satışlarla kapatılmaya çalışılmaktadır. Bir tarafta Özel İdare’nin abartıldığı kadar borcu bulunmuyor derken, diğer tarafta bu satışların yapılacak olması bir çelişki ortaya koymaktadır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.