Öztürk yeni kitabını Avrupa’ya taşıdı

GÜNDEM 21.03.2019 - 17:51, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3575+ kez okundu.
 

Öztürk yeni kitabını Avrupa’ya taşıdı

Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 22 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Piraziz, Şeyhli’li hemşerimiz emekli emniyet müdürü Osman Öztürk, başarılı çalışmalarını Avrupa’ya taşıdı.
Türkiye’de “Bakraç”, “Taflan Mevsimi”, “Eksik Sayfa”, “Güz Yalnızlığı”, “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” ve Almanya Hamburg’da 5 dilde yayınlanan “Sommerblau-Yaz Mavisi” ile Sırbistan Belgrad’da yayınlanan “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” isimli şiir kitapları bulunan Osman Öztürk’ün 8. Şiir kitabı “ADA” İtalya’da çıktı. Aynı kitap daha önce de  Almanya ve Sırbistanta da yayımlanmıştı.  Osman Öztürk, yaptığı açıklamada, “İtalya’da Ada isimli şiir kitabım yayınlanarak raflardaki yerini aldı. İtalyanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde şiirlerim şiir severlerle buluşacak. Çok sevinçli ve mutluyum. Bir şiiri yazmak onca duygu, düşünce, hasret, ayrılık, sevgi aşk gibi birçok kavramın yürekte oluşturduğu yanardağın bir gün büyük bir duygu patlamasına dönüşmesi ile oluşuyor. Ve sonunda gökyüzüne yükselen lavlar yağmur damlaları gibi yüreklere dokunuyor. Şiir yaşamın ve insanın en duygusal gerçeği” dedi.    
Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 22 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Piraziz, Şeyhli’li hemşerimiz emekli emniyet müdürü Osman Öztürk, başarılı çalışmalarını Avrupa’ya taşıdı.

Türkiye’de “Bakraç”, “Taflan Mevsimi”, “Eksik Sayfa”, “Güz Yalnızlığı”, “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” ve Almanya Hamburg’da 5 dilde yayınlanan “Sommerblau-Yaz Mavisi” ile Sırbistan Belgrad’da yayınlanan “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” isimli şiir kitapları bulunan Osman Öztürk’ün 8. Şiir kitabı “ADA” İtalya’da çıktı. Aynı kitap daha önce de  Almanya ve Sırbistanta da yayımlanmıştı. 

Osman Öztürk, yaptığı açıklamada, “İtalya’da Ada isimli şiir kitabım yayınlanarak raflardaki yerini aldı. İtalyanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde şiirlerim şiir severlerle buluşacak. Çok sevinçli ve mutluyum. Bir şiiri yazmak onca duygu, düşünce, hasret, ayrılık, sevgi aşk gibi birçok kavramın yürekte oluşturduğu yanardağın bir gün büyük bir duygu patlamasına dönüşmesi ile oluşuyor. Ve sonunda gökyüzüne yükselen lavlar yağmur damlaları gibi yüreklere dokunuyor. Şiir yaşamın ve insanın en duygusal gerçeği” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.