PAZARCI ESNAFI NE OLACAK?

GÜNDEM 31.03.2020 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2674+ kez okundu.
 

PAZARCI ESNAFI NE OLACAK?

Ekonomik sıkıntılarda bile her hafta Salı pazarında yerini alan pazarcı esnafının büyük bir kısmı bu hafta Salı pazarında tezgah açmadı.
Her hafta yakında takip ettiğimiz ve Bulancak’ın en önemli ekonomik ve ticari yapısının olduğu yerlerden biri olan Salı pazarında dün çok sayıda esnaf işinin başında olamadı. Geçen hafta kapalı alanda Pazar gelmeyen ve tezgah açmayan esnafa bu hafta daha çok esnaf katıldı. Muhabirimizin haber için gittiği Salı pazarında kapalı olan alanda sadece bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveyi satmaya getiren kadınlardan başkası yoktu. Zaten bunu fırsat bilen çok sayıda araç sahibi de aracını park ederek park yapmış durumdaydı. Bazı ürünlerin tedbirler kapsamında geçici olarak yasaklanması da pazarcı esnafının tezgah açmasını engellese de geçen hafta pazarda tezgah açan bir çok esnafta pazara gelmemişti. Salı pazarında sadece yiyecek ve gıda ürünlerini satan birkaç esnaf vardı. Onlarda kimse olmayınca gelecek müşteriyi dört gözle bekler gibiydi. Pazarcı esnafı, “Geçen hafta gelen birkaç arkadaşımız bu hafta pazara tezgah açmadı. Bu virüs salgını en çok bizleri etkiledi. Şu ana kadar doğru dürüst bir iş yapamadık. Bizim müşterimizi daha çok yaşlı olan kesimdekiler oluşturuyordu. Onlarda yaş kısıtlamasına takıldı. Belki bizde haftaya tezgah açmayabiliriz. Durum ne olacak bilmiyoruz. Bizim için destek paketi falan yok gibi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.      
Ekonomik sıkıntılarda bile her hafta Salı pazarında yerini alan pazarcı esnafının büyük bir kısmı bu hafta Salı pazarında tezgah açmadı.

Her hafta yakında takip ettiğimiz ve Bulancak’ın en önemli ekonomik ve ticari yapısının olduğu yerlerden biri olan Salı pazarında dün çok sayıda esnaf işinin başında olamadı. Geçen hafta kapalı alanda Pazar gelmeyen ve tezgah açmayan esnafa bu hafta daha çok esnaf katıldı. Muhabirimizin haber için gittiği Salı pazarında kapalı olan alanda sadece bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveyi satmaya getiren kadınlardan başkası yoktu. Zaten bunu fırsat bilen çok sayıda araç sahibi de aracını park ederek park yapmış durumdaydı. Bazı ürünlerin tedbirler kapsamında geçici olarak yasaklanması da pazarcı esnafının tezgah açmasını engellese de geçen hafta pazarda tezgah açan bir çok esnafta pazara gelmemişti.

Salı pazarında sadece yiyecek ve gıda ürünlerini satan birkaç esnaf vardı. Onlarda kimse olmayınca gelecek müşteriyi dört gözle bekler gibiydi. Pazarcı esnafı, “Geçen hafta gelen birkaç arkadaşımız bu hafta pazara tezgah açmadı. Bu virüs salgını en çok bizleri etkiledi. Şu ana kadar doğru dürüst bir iş yapamadık. Bizim müşterimizi daha çok yaşlı olan kesimdekiler oluşturuyordu. Onlarda yaş kısıtlamasına takıldı. Belki bizde haftaya tezgah açmayabiliriz. Durum ne olacak bilmiyoruz. Bizim için destek paketi falan yok gibi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.