Pazarcılar sahilden çıkmak istemiyor

EKONOMİ 15.12.2016 - 16:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2711+ kez okundu.
 

Pazarcılar sahilden çıkmak istemiyor

Bulancaklı Pazar esnafı sorunlarının çözümü ve yeni pazar yeri bulunması konusunda,...
...Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ile bir toplantı yaparak fikir alışverişinde bulundular.  Bulancak Otogar düğün salonunda yapılan toplantıya Bulancak pazarında esnaflık yapan çok sayıda esnaf ile Başkan Yakar, Başkan Yardımcıları Orhan Güngör ve Bahtiyar Hüsem ve Zabıta Müdürü Atay Korkmaz katıldı. Bulancak Seyyar Satıcılar Yardımlaşma Dayanışma ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de toplantı da hazır bulundu. Dernek Başkanı Yılmaz, Pazarcı esnafı olarak öncelikli sorunlarının bir pazar yerlerinin artık bulunması gerektiğini ifade ederek "Bu toplantının amacı da seyyar pazarcılar olarak sorunlarımıza çözüm bulmak için yapıyoruz. Bulancak belediyesi başkanı ve diğer yetkili kişiler ile bu toplantı da istişare yaparak yeni yer konusunda bir adım atamaktır" dedi. Belediye Başkanı Yakar da sahil kenarında bulunan şu anki Pazar yerinin bu alanda bulunması noktasında bir çözüm olmadığını Valilik ve Çevre Bakanlığının birkaç kez belediyeye ikaz gönderdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Sahil de ki yerin kalması için hiçbir şansımız kalmadı. İlçenin şehir görüntüsü ve trafiğin düzenlemesi ve daha güzel bir Bulancak için yeni yapılan binanın altındaki kapalı yere geçiş gerekiyor. Buranın iç işleri bitti gibi. Birkaç gün sonra bize teslim edilecek. Biz de esnafımız için burayı pazar olarak düşünüyoruz. Bu toplantı da görüşlerinizi alarak çözüm bulmak zorundayız. Sizlerin vereceği karar konusunda bizde uygulamayı yapacağız. Kimsenim mağdur olmasını istemiyoruz. Kapalı yer olmaz deniyorsa, pazarcılar olarak yer gösterirseniz de belediye olarak da üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Daha sonra pazarda esnaflık yapanlar sırayla görüşlerini açıkladı ve yeni bir yer istemediklerini, sahil deki yerde daha iyi iş yaptıklarını belirterek, “kapalı alanda bir pazar olmaz, satışımız azalır, kapalı alan olmaz ise de başka bir yer bulabiliriz” diyerek sorunun tartışılması gerektiğini ifade ettiler. Toplantı da bir karar alınması yönünde acele edilmemesi ve konunun pazarcılar arasında tekrar görüşülmesi için de mutabakata varıldı.  
Bulancaklı Pazar esnafı sorunlarının çözümü ve yeni pazar yeri bulunması konusunda,...

...Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ile bir toplantı yaparak fikir alışverişinde bulundular.  Bulancak Otogar düğün salonunda yapılan toplantıya Bulancak pazarında esnaflık yapan çok sayıda esnaf ile Başkan Yakar, Başkan Yardımcıları Orhan Güngör ve Bahtiyar Hüsem ve Zabıta Müdürü Atay Korkmaz katıldı. Bulancak Seyyar Satıcılar Yardımlaşma Dayanışma ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de toplantı da hazır bulundu.

Dernek Başkanı Yılmaz, Pazarcı esnafı olarak öncelikli sorunlarının bir pazar yerlerinin artık bulunması gerektiğini ifade ederek "Bu toplantının amacı da seyyar pazarcılar olarak sorunlarımıza çözüm bulmak için yapıyoruz. Bulancak belediyesi başkanı ve diğer yetkili kişiler ile bu toplantı da istişare yaparak yeni yer konusunda bir adım atamaktır" dedi.

Belediye Başkanı Yakar da sahil kenarında bulunan şu anki Pazar yerinin bu alanda bulunması noktasında bir çözüm olmadığını Valilik ve Çevre Bakanlığının birkaç kez belediyeye ikaz gönderdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Sahil de ki yerin kalması için hiçbir şansımız kalmadı. İlçenin şehir görüntüsü ve trafiğin düzenlemesi ve daha güzel bir Bulancak için yeni yapılan binanın altındaki kapalı yere geçiş gerekiyor. Buranın iç işleri bitti gibi. Birkaç gün sonra bize teslim edilecek. Biz de esnafımız için burayı pazar olarak düşünüyoruz. Bu toplantı da görüşlerinizi alarak çözüm bulmak zorundayız. Sizlerin vereceği karar konusunda bizde uygulamayı yapacağız. Kimsenim mağdur olmasını istemiyoruz. Kapalı yer olmaz deniyorsa, pazarcılar olarak yer gösterirseniz de belediye olarak da üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Daha sonra pazarda esnaflık yapanlar sırayla görüşlerini açıkladı ve yeni bir yer istemediklerini, sahil deki yerde daha iyi iş yaptıklarını belirterek, “kapalı alanda bir pazar olmaz, satışımız azalır, kapalı alan olmaz ise de başka bir yer bulabiliriz” diyerek sorunun tartışılması gerektiğini ifade ettiler.

Toplantı da bir karar alınması yönünde acele edilmemesi ve konunun pazarcılar arasında tekrar görüşülmesi için de mutabakata varıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.