‘Pazarsuyu HES inşaatlarıyla yok ediliyor’

SİYASET 25.11.2019 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2682+ kez okundu.
 

‘Pazarsuyu HES inşaatlarıyla yok ediliyor’

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, geçtiğimiz günlerde Bulancak Pazarsuyu üzerinde yapılan inşaatı gündeme getirdiğini ifade ederek, derenin yatağından çıkarılarak diğer kısımda kalan yatağın kurutulduğunu ve bir market zincirine depo yeri olarak tahsis edildiğini, insanların içme suyu kullandığı kaynağın yok edildiğini belirterek TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini söyledi.
Milletvekili Tığlı, şimdi ise bu alanın 15-20 km yukarısında, aynı dere üzerinde HES inşaatları ile yaratılan çevre katliamını gündeme getirdi. Tığlı, Kovanlık Beldesi Pazarsuyu Deresinde geçtiğimiz yıllarda raftingcilerin yeni gözdesi diye tanıtılan ayrıca ilçenin önemli su kaynaklarından biri olan derenin inşaatlardan bırakılan çimento sebebiyle gri renge dönüştüğünü, balıkların öldüğünü, ağaçların kurumaya başladığına dikkat çekerek, “Karagöl ve diğer yaylalarımızın sularının birleşmesiyle 80 kilometre süzülerek Karadenize dökülen Bulancak Pazar Suyu Deresi her türlü denetimden uzak Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatları ile yok ediliyor. Vatandaşların yetkili mercilerden yardım için çırpınması fayda etmiyor çünkü devletin gücü ve imkanı, doğadan çevreden yana olanla değil kar ve rant uğruna deremizi talan edenle birlikte. Derenin denize yaklaştığı bölgede ise derenin yatağı değiştirildi. Asıl suyun aktığı yatak kurutuldu, ama asıl ilginç olan yaşanan her taşkın ve afet sonrası dere yatağına ev yapılamaz diyen iktidar, buraya kendilerine yakın bir market zincirinin inşaat yapmasına izin verdi. Bu bölgeyle ilgili soru önergesi verdim, ilgili Bakanlardan cevap bekliyorum. Fakat Valilik açıklama yapma gereği duyuyor. Valilik açıklamasında iddiaların yerinde araştırılması için talimat verildiği ifade ediliyor. Sorduğum sorulara bakanlıklardan yanıt beklerken, valilikten açıklama yapılmasını anlamakta güçlük çekiyor, ancak valiliğin de bu konuyu araştıracak olmasını olumlu karşılıyorum” diye konuştu.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, geçtiğimiz günlerde Bulancak Pazarsuyu üzerinde yapılan inşaatı gündeme getirdiğini ifade ederek, derenin yatağından çıkarılarak diğer kısımda kalan yatağın kurutulduğunu ve bir market zincirine depo yeri olarak tahsis edildiğini, insanların içme suyu kullandığı kaynağın yok edildiğini belirterek TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini söyledi.

Milletvekili Tığlı, şimdi ise bu alanın 15-20 km yukarısında, aynı dere üzerinde HES inşaatları ile yaratılan çevre katliamını gündeme getirdi.

Tığlı, Kovanlık Beldesi Pazarsuyu Deresinde geçtiğimiz yıllarda raftingcilerin yeni gözdesi diye tanıtılan ayrıca ilçenin önemli su kaynaklarından biri olan derenin inşaatlardan bırakılan çimento sebebiyle gri renge dönüştüğünü, balıkların öldüğünü, ağaçların kurumaya başladığına dikkat çekerek, “Karagöl ve diğer yaylalarımızın sularının birleşmesiyle 80 kilometre süzülerek Karadenize dökülen Bulancak Pazar Suyu Deresi her türlü denetimden uzak Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatları ile yok ediliyor. Vatandaşların yetkili mercilerden yardım için çırpınması fayda etmiyor çünkü devletin gücü ve imkanı, doğadan çevreden yana olanla değil kar ve rant uğruna deremizi talan edenle birlikte. Derenin denize yaklaştığı bölgede ise derenin yatağı değiştirildi. Asıl suyun aktığı yatak kurutuldu, ama asıl ilginç olan yaşanan her taşkın ve afet sonrası dere yatağına ev yapılamaz diyen iktidar, buraya kendilerine yakın bir market zincirinin inşaat yapmasına izin verdi. Bu bölgeyle ilgili soru önergesi verdim, ilgili Bakanlardan cevap bekliyorum. Fakat Valilik açıklama yapma gereği duyuyor. Valilik açıklamasında iddiaların yerinde araştırılması için talimat verildiği ifade ediliyor. Sorduğum sorulara bakanlıklardan yanıt beklerken, valilikten açıklama yapılmasını anlamakta güçlük çekiyor, ancak valiliğin de bu konuyu araştıracak olmasını olumlu karşılıyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.