PAZARSUYU’NA ÇİMENTO AKIYOR

GÜNDEM 24.10.2019 - 17:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3306+ kez okundu.
 

PAZARSUYU’NA ÇİMENTO AKIYOR

Bulancak’ın üst bölgelerinde yapımı devam eden HES inşaatlarının insan sağlığını tehdit ettiğini ileri süren vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmasını isteyerek yetkilileri göreve davet ettiler.
Bölgemizin en önemli deresi olan Pazarsuyu Deresinde son günlerde oluşan çimento kirliliği vatandaşları isyan ettirdi. Bölgenin üst mevkilerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrallerinin inşaatından geldiği ifade edilen çimentonun dereye akması vatandaşları gelecek ile ilgili endişeye sokuyor. Doğanın tahrip edilmesinin dönüşü olmayan bir afete yol hazırladığını kaydeden vatandaşlar, HES’lerin sağladığı yararların dışında pek çok zarara da sahip olduğunu ve ilerleyen günlerde yapılan bu çalışmaların erozyon ve sel oluşumunda önümüze çıkmasından korktuklarını ifade ettiler. Aynı zamanda HES yapımı sırasında dereye akan çimentonun dere içerisinde yaşayan canlıların yaşamına engel olduğunu ve o canlıların ölümüne neden olduğunu belirten çevre sakinleri, HES’in bulunduğu çevrelerde hastalıklarda artış olmasının ciddi oranda tehlikeli olduğunu kaydettiler. Dereye akan çimentonun sahil bandına geldiğini ileri süren vatandaşlar, dere ile bu pisliğin insanlığa büyük zararı olduğunu aktararak yetkilileri göreve davet ettiler. Öte yandan Pazarsuyu Deresi ile bağlantılı olduğu öğrenilen 8’e yakın HES inşaatı olduğu ifade edildi.
Bulancak’ın üst bölgelerinde yapımı devam eden HES inşaatlarının insan sağlığını tehdit ettiğini ileri süren vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmasını isteyerek yetkilileri göreve davet ettiler.

Bölgemizin en önemli deresi olan Pazarsuyu Deresinde son günlerde oluşan çimento kirliliği vatandaşları isyan ettirdi. Bölgenin üst mevkilerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrallerinin inşaatından geldiği ifade edilen çimentonun dereye akması vatandaşları gelecek ile ilgili endişeye sokuyor.

Doğanın tahrip edilmesinin dönüşü olmayan bir afete yol hazırladığını kaydeden vatandaşlar, HES’lerin sağladığı yararların dışında pek çok zarara da sahip olduğunu ve ilerleyen günlerde yapılan bu çalışmaların erozyon ve sel oluşumunda önümüze çıkmasından korktuklarını ifade ettiler.

Aynı zamanda HES yapımı sırasında dereye akan çimentonun dere içerisinde yaşayan canlıların yaşamına engel olduğunu ve o canlıların ölümüne neden olduğunu belirten çevre sakinleri, HES’in bulunduğu çevrelerde hastalıklarda artış olmasının ciddi oranda tehlikeli olduğunu kaydettiler.

Dereye akan çimentonun sahil bandına geldiğini ileri süren vatandaşlar, dere ile bu pisliğin insanlığa büyük zararı olduğunu aktararak yetkilileri göreve davet ettiler.

Öte yandan Pazarsuyu Deresi ile bağlantılı olduğu öğrenilen 8’e yakın HES inşaatı olduğu ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.