Piraziz Elması fidan dikimi yapıldı

GÜNDEM 02.01.2020 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3237+ kez okundu.
 

Piraziz Elması fidan dikimi yapıldı

Piraziz kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Piraziz Ziraat Odası Başkanlığı personelleri ile birlikte İlçede Piraziz elması fidan dikimine katıldı.
Meyvenin Hası Piraziz Elması Projesi kapsamında bu güne kadar 48 dekar olan Piraziz elma bahçeleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Piraziz Ziraat Odası Başkanlığının koordinesinde bu sene 1400 adet fidan dikimi ve 10 çiftçinin de Kapama Bahçe kurması ile 58 dekara ulaştı. Bu kapsamda son bir yılda yüzde yirmi artış sağlandığı ifade edilirken, Kaymakam Soysal, Piraziz’in birinci, Giresun’ un ikinci Coğrafi İşareti Tescilli Ürünü Piraziz Elmasının ilçede daha yaygın hale gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığına teşekkürlerini iletti.
Piraziz kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Piraziz Ziraat Odası Başkanlığı personelleri ile birlikte İlçede Piraziz elması fidan dikimine katıldı.

Meyvenin Hası Piraziz Elması Projesi kapsamında bu güne kadar 48 dekar olan Piraziz elma bahçeleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Piraziz Ziraat Odası Başkanlığının koordinesinde bu sene 1400 adet fidan dikimi ve 10 çiftçinin de Kapama Bahçe kurması ile 58 dekara ulaştı.

Bu kapsamda son bir yılda yüzde yirmi artış sağlandığı ifade edilirken, Kaymakam Soysal, Piraziz’in birinci, Giresun’ un ikinci Coğrafi İşareti Tescilli Ürünü Piraziz Elmasının ilçede daha yaygın hale gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.