PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

GÜNDEM 31.05.2020 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3854+ kez okundu.
 

PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde sosyal medya hesaplarında yer alan 'Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi Kapanılıyor konulu paylaşımlarla ilgili Piraziz Kaymakamlığı bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada, “İlçemiz Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi), ilimiz Valilik Makamının 20/03/2020 tarih ve E.5769048 sayılı olanıyla eğitim öğretim yaptığı binanın depreme dayanıklı olmaması ve tehlike arz etmesi nedeniyle. İlçemiz Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi binasına taşınmıştır. Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 2020 yılı mayıs ayı itibarıyla 123 öğrenci ve 25 personel bulunmakta olup 45 öğrencimiz 19 Haziran'da mezun olacaktır. Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 5 alan bulunmaktadır ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı dışında diğer alanların (Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri. Muhasebe ve Finansman, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri) 10. ve 11. Sınıf seviyelerinde öğrencisi bulunmamaktadır. Okulumuz bu eğitim öğretim yılında 9. Sınıfla 19 öğrenci kaydı yapmıştır. Diğer taraftan; ilçemiz ortaokullarının tamamından 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda toplam 150 (yüz elli), 2020-202] eğitim öğretim yılı sonunda da toplam 100 (yüz) öğrenci mezun olacağı bu öğrencilerin bir bölümünün ilçe dışındaki okullara sınavla yerleşeceği. kalan öğrencilerin de halihazırda eğitim veren 5 lisemize devanı edeceği göz önünde bulundurularak devletimizin donatım ve insan kaynaklarının en etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekenlerin yapılması temel önceliğimizdir. Her yıl giderek düşen öğrenci sayıları ve mesleki alanların işe yerleştirme oranları doğrultusunda, MEB 2023 Vizyon belgesinde ifade edilen çağdaş hedeflere ulaşmak için yeni planlamalar ve düzenlemeler yapılması kaçınılmazdır. Gelinen noktada; MEB Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına ilişkin Yönetmelik uyarınca aynı binada faaliyet gösteren Müdürlüklerden (Öğrencisi fazla olan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün devam etmesi esas olmakla birlikte mevcut mevzuat aynı binada iki müdürlüğün devamına imkan vermemektedir. Ayrıca, MEB Kurum Açma Kapatma ve Ad Verme Yönetmenliğinin bir okulun aynı seviyede farklı bir okul türüne dönüştürülmesi ya da aynı türdeki diğer bir okul bünyesinde birleştirilmesi halinde öğrenci, personel ve donatımı dönüştürülen/taşınılan okul bünyesine aktarılır.'' hükmü gereğince, oluşacak yeni durumda planlamalarımız öğrencilerimizin ve personelimizin herhangi bir mağduriyetine meydan vermeden en verimli şekilde ilçemiz eğilim hayatına katkı sağlamak üzerine olacaktır. İlçe Milli Eğilim Müdürlüğümüz söz konusu paylaşımlarda bahsedildiği gibi bir kurumu ya da alanı kapatmak konusunda karar merci durumunda değildir. Konu Milli Eğitim Maarif Müfettişlerinin incelemesinde olup nihai karar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” denildi.
Son günlerde sosyal medya hesaplarında yer alan 'Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi Kapanılıyor konulu paylaşımlarla ilgili Piraziz Kaymakamlığı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, “İlçemiz Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi), ilimiz Valilik Makamının 20/03/2020 tarih ve E.5769048 sayılı olanıyla eğitim öğretim yaptığı binanın depreme dayanıklı olmaması ve tehlike arz etmesi nedeniyle. İlçemiz Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi binasına taşınmıştır.

Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 2020 yılı mayıs ayı itibarıyla 123 öğrenci ve 25 personel bulunmakta olup 45 öğrencimiz 19 Haziran'da mezun olacaktır. Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 5 alan bulunmaktadır ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı dışında diğer alanların (Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri. Muhasebe ve Finansman, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri) 10. ve 11. Sınıf seviyelerinde öğrencisi bulunmamaktadır. Okulumuz bu eğitim öğretim yılında 9. Sınıfla 19 öğrenci kaydı yapmıştır.

Diğer taraftan; ilçemiz ortaokullarının tamamından 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda toplam 150 (yüz elli), 2020-202] eğitim öğretim yılı sonunda da toplam 100 (yüz) öğrenci mezun olacağı bu öğrencilerin bir bölümünün ilçe dışındaki okullara sınavla yerleşeceği. kalan öğrencilerin de halihazırda eğitim veren 5 lisemize devanı edeceği göz önünde bulundurularak devletimizin donatım ve insan kaynaklarının en etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekenlerin yapılması temel önceliğimizdir. Her yıl giderek düşen öğrenci sayıları ve mesleki alanların işe yerleştirme oranları doğrultusunda, MEB 2023 Vizyon belgesinde ifade edilen çağdaş hedeflere ulaşmak için yeni planlamalar ve düzenlemeler yapılması kaçınılmazdır.

Gelinen noktada; MEB Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına ilişkin Yönetmelik uyarınca aynı binada faaliyet gösteren Müdürlüklerden (Öğrencisi fazla olan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün devam etmesi esas olmakla birlikte mevcut mevzuat aynı binada iki müdürlüğün devamına imkan vermemektedir. Ayrıca, MEB Kurum Açma Kapatma ve Ad Verme Yönetmenliğinin bir okulun aynı seviyede farklı bir okul türüne dönüştürülmesi ya da aynı türdeki diğer bir okul bünyesinde birleştirilmesi halinde öğrenci, personel ve donatımı dönüştürülen/taşınılan okul bünyesine aktarılır.'' hükmü gereğince, oluşacak yeni durumda planlamalarımız öğrencilerimizin ve personelimizin herhangi bir mağduriyetine meydan vermeden en verimli şekilde ilçemiz eğilim hayatına katkı sağlamak üzerine olacaktır.

İlçe Milli Eğilim Müdürlüğümüz söz konusu paylaşımlarda bahsedildiği gibi bir kurumu ya da alanı kapatmak konusunda karar merci durumunda değildir. Konu Milli Eğitim Maarif Müfettişlerinin incelemesinde olup nihai karar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.