Projeye katılanlara ödül töreni yapılıyor

GÜNDEM 07.02.2019 - 17:51, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2620+ kez okundu.
 

Projeye katılanlara ödül töreni yapılıyor

Bulancak'ta Yarıyıl tatilinde çocukları camiye alıştırmak ve sevdirmek amacıyla ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi hayata geçirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye çapında yürütülen proje kapsamında, 6-13 yaş arası çocuklar 5 vakit namazı cami cemaatiyle beraber kıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 2500’ün üzerinde camide; Bulancak Merkez’de ise Ayvazkent, Ballıca, Ensar, Gıcıklı, Karaoğlanoğlu, Kocatepe, Kovanlık Yeni Camii, Kubbeli, Mevlana, Orta Camii, Sarayburnu, TOKİ ve Yalıköy Camilerinde gerçekleştirilen ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesini Bulancak’ta Namaz Gönüllüleri yürüttü. 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Sabah Namazı ile başlayan proje, 31 Ocak 2019 Perşembe günü Yatsı Namazı ile sona erdi. ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesiyle, ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımızın henüz hayatlarının başlangıcında cami ve namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedeflenen projede 115 Katılımcı çocuk hiçbir vakit kaçırmadan tüm namaz vakitlerinde cemaatle camide namaz kılarak puanlar kazandılar. Projede kapsamında vakitlere göre namaz puanları ise şöyle idi; Sabah Namazı: 10 Puan, Öğle Namazı: 5 Puan, İkindi Namazı: 5 Puan, Akşam Namazı: 5 Puan ve Yatsı Namazı: 8 Puan A,B,C kategorilerindeki tüm öğrencilere Bisiklet, Drone, Helikopter, Kumandalı Araba, Akıllı saat ve hediye çekleri verilecek. Ayrıca Projeye başlayıp devam eden her öğrenciye de sürpriz hediyeler verilecek. ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi ödül töreni 9 Şubat Cumartesi (Yarın)öğle namazında Orta Camide yapılacak.
Bulancak'ta Yarıyıl tatilinde çocukları camiye alıştırmak ve sevdirmek amacıyla ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye çapında yürütülen proje kapsamında, 6-13 yaş arası çocuklar 5 vakit namazı cami cemaatiyle beraber kıldı.

Türkiye genelinde yaklaşık 2500’ün üzerinde camide; Bulancak Merkez’de ise Ayvazkent, Ballıca, Ensar, Gıcıklı, Karaoğlanoğlu, Kocatepe, Kovanlık Yeni Camii, Kubbeli, Mevlana, Orta Camii, Sarayburnu, TOKİ ve Yalıköy Camilerinde gerçekleştirilen ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesini Bulancak’ta Namaz Gönüllüleri yürüttü. 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Sabah Namazı ile başlayan proje, 31 Ocak 2019 Perşembe günü Yatsı Namazı ile sona erdi.

‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesiyle, ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımızın henüz hayatlarının başlangıcında cami ve namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedeflenen projede 115 Katılımcı çocuk hiçbir vakit kaçırmadan tüm namaz vakitlerinde cemaatle camide namaz kılarak puanlar kazandılar. Projede kapsamında vakitlere göre namaz puanları ise şöyle idi; Sabah Namazı: 10 Puan, Öğle Namazı: 5 Puan, İkindi Namazı: 5 Puan, Akşam Namazı: 5 Puan ve Yatsı Namazı: 8 Puan A,B,C kategorilerindeki tüm öğrencilere Bisiklet, Drone, Helikopter, Kumandalı Araba, Akıllı saat ve hediye çekleri verilecek. Ayrıca Projeye başlayıp devam eden her öğrenciye de sürpriz hediyeler verilecek.

‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi ödül töreni 9 Şubat Cumartesi (Yarın)öğle namazında Orta Camide yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.