Regaib Kandili dualarla idrak edildi

GÜNDEM 08.03.2019 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2708+ kez okundu.
 

Regaib Kandili dualarla idrak edildi

Ramazan Ayı’nın habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ettiler.
Giresun Müftülüğü tarafından Regaib Kandili dolayısıyla Bulancak Sarayburnu Camii’nde ve Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde gerçekleştirilen mevlid özel programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. İl Müftüsü Muhittin Oral, Bulancak Sarayburnu Camii’nde, ardından Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde gerçekleştirilen programa katılarak milletimizin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik etti. Hafızların Kur’an-ı Kerim okuduğu, salavatların getirildiği, Mevlid’den bölümler ve ilahilerin yer aldığı Regaib Kandili özel programlarında konuşan Müftü Oral, rağbetin yalnızca Allah’ü Teala’ya olması gerektiğini belirterek, “Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gecede, ‘Allah’ım ben şükreden, sabreden, dua eden, bana verdiklerinden senin için veren, günahlarından af dileyen bir kul olacağım’ diyerek söz vermeliyiz. Allah’ım, bizleri şükredenlerden, sabredenlerden, dua edenlerden, kendisi için verenlerden ve günahlarından dolayı af dileyip, affa mazhar kıldıklarından eylesin, geceniz ve üç aylarınız mübarek olsun” dedi.  
Ramazan Ayı’nın habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ettiler.

Giresun Müftülüğü tarafından Regaib Kandili dolayısıyla Bulancak Sarayburnu Camii’nde ve Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde gerçekleştirilen mevlid özel programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

İl Müftüsü Muhittin Oral, Bulancak Sarayburnu Camii’nde, ardından Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde gerçekleştirilen programa katılarak milletimizin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik etti.

Hafızların Kur’an-ı Kerim okuduğu, salavatların getirildiği, Mevlid’den bölümler ve ilahilerin yer aldığı Regaib Kandili özel programlarında konuşan Müftü Oral, rağbetin yalnızca Allah’ü Teala’ya olması gerektiğini belirterek, “Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gecede, ‘Allah’ım ben şükreden, sabreden, dua eden, bana verdiklerinden senin için veren, günahlarından af dileyen bir kul olacağım’ diyerek söz vermeliyiz. Allah’ım, bizleri şükredenlerden, sabredenlerden, dua edenlerden, kendisi için verenlerden ve günahlarından dolayı af dileyip, affa mazhar kıldıklarından eylesin, geceniz ve üç aylarınız mübarek olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.