Rekolte tespiti devam ediyor

GÜNDEM 27.06.2018 - 18:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3074+ kez okundu.
 

Rekolte tespiti devam ediyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni sezon öncesi tekelci firma tarafından serbest piyasada 10 liranın altında bir fiyat oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bu duruma asla ve asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.
Karan yaptığı açıklamada yeni fındık sezonu, fiyat noktasında algı oluşturularak, üreticinin alın terini düşük fiyata kapatabilmek için düğmeye basıldığını ifade etti. Fındık tarımı yapılan illerde 2018 yılı tahmini fındık rekoltesinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirten Karan, ilk tespitlere göre bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşük olduğunun gözlemlediğini, bunu bilen tekelci zihniyetinde şimdiden harekete geçtiğini kaydetti. Tekelci firmanın yeni mahsul fındık alım fiyatını 9, 9.5 lira olarak belirlendiği ve fındık manavlarına bu konuda talimat verildiği yönünde duyumlar aldıklarını ileri süren Karan, dalın uçundaki ürüne şimdiden fiyat biçerek hesap yapanların, hesabının tutmayacağını, üreticinin de bir hesabı olduğunu vurguladı. 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni sezon öncesi tekelci firma tarafından serbest piyasada 10 liranın altında bir fiyat oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bu duruma asla ve asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Karan yaptığı açıklamada yeni fındık sezonu, fiyat noktasında algı oluşturularak, üreticinin alın terini düşük fiyata kapatabilmek için düğmeye basıldığını ifade etti.

Fındık tarımı yapılan illerde 2018 yılı tahmini fındık rekoltesinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirten Karan, ilk tespitlere göre bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşük olduğunun gözlemlediğini, bunu bilen tekelci zihniyetinde şimdiden harekete geçtiğini kaydetti. Tekelci firmanın yeni mahsul fındık alım fiyatını 9, 9.5 lira olarak belirlendiği ve fındık manavlarına bu konuda talimat verildiği yönünde duyumlar aldıklarını ileri süren Karan, dalın uçundaki ürüne şimdiden fiyat biçerek hesap yapanların, hesabının tutmayacağını, üreticinin de bir hesabı olduğunu vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.