REKOR KIRARAK ŞAMPİYON OLDU

GÜNDEM 21.09.2020 - 16:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3064+ kez okundu.
 

REKOR KIRARAK ŞAMPİYON OLDU

19-20 Eylül tarihlerinde İstanbul’da yapılan Türkiye Atletizm Masterler Türkiye Şampiyonasına katılan Ali Demirhan, 70 yaş kategorisinde iki Türkiye Şampiyonluğu ile Bulancak’a döndü. Bulancak’tan evli olan emekli Astsubay Ali Demirhan, yaz boyunca Bulancak ilçe stadyumunda çalışarak bu şampiyonaya hazırlanmıştı. Artık bir Bulancaklı olan Demirhan, hafta sonu İstanbul Burhan Felek Spor Tesisi Ekrem Koçak Atletizm Pistinde yapılan Türkiye Şampiyonasının ilk gününde(19 Eylül Cumartesi) saat 11.30’daki 1500 metre yarışında havanın rüzgarlı olması sebebiyle rekor kıramasa da birinci olarak ipi göğüsledi.  Demirhan, 20 Eylül Pazar günü ise daha zorlu olan 2000 metre engelli de nerede ise tek başına yarıştı. 70 yaş kategorisinde hedeflediği rekoru da kıran Demirhan birinci oldu. 21 Eylül Pazartesi günü Bulancak’a dönüş yapan Demirhan, daha önceki yıllarda da Türkiye Masterler Şampiyonu olmuştu. Görev yaptığı yıllarda atletizme başlayan Demirhan, daha sonra masterler kategorisinde çok sayıda Türkiye şampiyonluğunun yanında geçen yılda Balkan Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Mayıs ayında Bulancak’a gelen Demirhan, Bulancak ilçe stadyumunda 4 aydır çalışmalarını aksatmadan devam ettirmişti.   Yarışma sonrası gazetemize bir açıklama yapan şampiyon Ali Demirhan, “Yaz mevsiminde Bulancak’ta olduğum süre içinde her akşam ilçe stadyumunda çalıştım. Bu yarış öncesi her iki mesafede hedefim rekor kırarak şampiyon olmaktı. İlk gün çok rüzgarlı bir havada yarış yaptık. Kendimi bu yarışta rüzgar sebebiyle fazla zorlamadım.  2000 metre engellide ise rüzgar o kadar olmayınca rekoru kırdım. Bu rekor artık kolay kolay kırılamaz. Çalışmamın karşılığı olarak şampiyon oldum bu çok güzel bir mutluluk. Yarışlarda eşimin memleketinde bulunan Fiskobirlik forması ile yarıştım. Yarışmaya korona virüs sebebiyle gelmeyenler de oldu.  Bu şampiyonaya katılana kadar beni hep destekleyen ve haberlerimizi yapan Yıldız Haber Gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Yine beni yalnız bırakmayan aileme, sporseverlere de teşekkür ederim” dedi.            

19-20 Eylül tarihlerinde İstanbul’da yapılan Türkiye Atletizm Masterler Türkiye Şampiyonasına katılan Ali Demirhan, 70 yaş kategorisinde iki Türkiye Şampiyonluğu ile Bulancak’a döndü. Bulancak’tan evli olan emekli Astsubay Ali Demirhan, yaz boyunca Bulancak ilçe stadyumunda çalışarak bu şampiyonaya hazırlanmıştı.

Artık bir Bulancaklı olan Demirhan, hafta sonu İstanbul Burhan Felek Spor Tesisi Ekrem Koçak Atletizm Pistinde yapılan Türkiye Şampiyonasının ilk gününde(19 Eylül Cumartesi) saat 11.30’daki 1500 metre yarışında havanın rüzgarlı olması sebebiyle rekor kıramasa da birinci olarak ipi göğüsledi.  Demirhan, 20 Eylül Pazar günü ise daha zorlu olan 2000 metre engelli de nerede ise tek başına yarıştı. 70 yaş kategorisinde hedeflediği rekoru da kıran Demirhan birinci oldu.

21 Eylül Pazartesi günü Bulancak’a dönüş yapan Demirhan, daha önceki yıllarda da Türkiye Masterler Şampiyonu olmuştu. Görev yaptığı yıllarda atletizme başlayan Demirhan, daha sonra masterler kategorisinde çok sayıda Türkiye şampiyonluğunun yanında geçen yılda Balkan Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Mayıs ayında Bulancak’a gelen Demirhan, Bulancak ilçe stadyumunda 4 aydır çalışmalarını aksatmadan devam ettirmişti.  

Yarışma sonrası gazetemize bir açıklama yapan şampiyon Ali Demirhan, “Yaz mevsiminde Bulancak’ta olduğum süre içinde her akşam ilçe stadyumunda çalıştım. Bu yarış öncesi her iki mesafede hedefim rekor kırarak şampiyon olmaktı. İlk gün çok rüzgarlı bir havada yarış yaptık. Kendimi bu yarışta rüzgar sebebiyle fazla zorlamadım.  2000 metre engellide ise rüzgar o kadar olmayınca rekoru kırdım. Bu rekor artık kolay kolay kırılamaz. Çalışmamın karşılığı olarak şampiyon oldum bu çok güzel bir mutluluk. Yarışlarda eşimin memleketinde bulunan Fiskobirlik forması ile yarıştım. Yarışmaya korona virüs sebebiyle gelmeyenler de oldu.  Bu şampiyonaya katılana kadar beni hep destekleyen ve haberlerimizi yapan Yıldız Haber Gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Yine beni yalnız bırakmayan aileme, sporseverlere de teşekkür ederim” dedi.            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.