Saadet’ten emanet fındık tepkisi

SİYASET 30.09.2019 - 09:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3392+ kez okundu.
 

Saadet’ten emanet fındık tepkisi

Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş Fındığımızdaki sorunların sebebinin emanete fındık verme veya çözümünün de pazara az fındık indirme ile alakalı olmadığını söyledi.
Fındıktaki sorunların kronikleşmiş sorunlar olduğunun altını çizen Abdülkadir Bektaş; “bu sorunları çözebilecek dirayete sahip bir iktidar olması lazım. Yıllardan beri kronikleşmiş sorunlar karşısında bu işi çözebilecek konumda olan yöneticilerin hala, üreticilere ‘pazara az fındık indirin fiyat yükselsin’ den öteye geçememiş olmaları düşündürücüdür. Veya ‘emanete fındık vermeyin’ mottosunu dillendirmeleri manidardır.” Dedi. Geçimini sadece fındığa bağlamış üreticiye, ‘pazara az fındık indir’ veya ‘emanete fındık verme’ çağrısı yapmanın, bir anlamı olmadığını söyleyen Bektaş; “siz bu çağrıyı yapmakla üreticiye, yemek yeme, çocuğunu okula gönderme, evlenme, borçlarını ödeme yani kısacası fındık çuvalının başında otur bekle demiş oluyorsunuz. Tüccar insafa gelecekte birkaç kuruş fiyat artıracak ondan sonra da yetkili ve de etkili kişiler çıkacak ‘bak fındık fiyatları yükseliyor, bunu biz yaptık’ diye demeç verecekler, veriyorlar da. 2018 sezonunun kapanışında 21,0 tl. olan fındığın fiyatını 17,0 tl’ye düşürdükleri için övünecekler, övünüyorlar da. Fındıkla geçinen üreticinin fındığını serbest piyasa (!) da 14,0 tl’den sattırdıkları için ne kadar övünseler azdır. Şimdi iktidar partisinin vekillerine, fındık üreticileri adına şunu soruyorum, madem fındık fiyatları serbest piyasa(!) da 16,0 tl’ye çıkacaktı, sezon başında üretici niçin 14,0 tl’den fındık satmak zorunda kaldı?” dedi.    
Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş Fındığımızdaki sorunların sebebinin emanete fındık verme veya çözümünün de pazara az fındık indirme ile alakalı olmadığını söyledi.

Fındıktaki sorunların kronikleşmiş sorunlar olduğunun altını çizen Abdülkadir Bektaş; “bu sorunları çözebilecek dirayete sahip bir iktidar olması lazım. Yıllardan beri kronikleşmiş sorunlar karşısında bu işi çözebilecek konumda olan yöneticilerin hala, üreticilere ‘pazara az fındık indirin fiyat yükselsin’ den öteye geçememiş olmaları düşündürücüdür. Veya ‘emanete fındık vermeyin’ mottosunu dillendirmeleri manidardır.” Dedi.

Geçimini sadece fındığa bağlamış üreticiye, ‘pazara az fındık indir’ veya ‘emanete fındık verme’ çağrısı yapmanın, bir anlamı olmadığını söyleyen Bektaş; “siz bu çağrıyı yapmakla üreticiye, yemek yeme, çocuğunu okula gönderme, evlenme, borçlarını ödeme yani kısacası fındık çuvalının başında otur bekle demiş oluyorsunuz. Tüccar insafa gelecekte birkaç kuruş fiyat artıracak ondan sonra da yetkili ve de etkili kişiler çıkacak ‘bak fındık fiyatları yükseliyor, bunu biz yaptık’ diye demeç verecekler, veriyorlar da. 2018 sezonunun kapanışında 21,0 tl. olan fındığın fiyatını 17,0 tl’ye düşürdükleri için övünecekler, övünüyorlar da. Fındıkla geçinen üreticinin fındığını serbest piyasa (!) da 14,0 tl’den sattırdıkları için ne kadar övünseler azdır.

Şimdi iktidar partisinin vekillerine, fındık üreticileri adına şunu soruyorum, madem fındık fiyatları serbest piyasa(!) da 16,0 tl’ye çıkacaktı, sezon başında üretici niçin 14,0 tl’den fındık satmak zorunda kaldı?” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.