SAHİL STANDLARINDA FINDIK 19 LİRA

GÜNDEM 13.09.2018 - 16:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3100+ kez okundu.
 

SAHİL STANDLARINDA FINDIK 19 LİRA

Üreticide fındığın kalmadığı şu günlerde TMO hala fındık fiyatlarını açıklamazken, bazı üreticiler ise kendi çözümü üretmeye başladı.
Serbest piyasada fındık 13.5 ila 14 lira arasında alınırken, hediyelik stantlarda fındık 16 ila 19 liradan satılıyor. Dünya fındık üretiminin yüzde 78, ihracatın ise yüzde 76 nı gerçekleştiren Türkiye ortalama 110 ülkeye fındık satışı yapıyor. Türkiye bu ihracattan 3 milyon dolar girdi sağlıyor. Türkiye’nin değişen iklim şartlarında, asgari 450 ila 650 bin ton fındık rezervi bulunuyor.  2017 yılında 470 bin ton fındık rekoltesi gerçekleşmiş bu yıl ise bu rakama ulaşmak mümkün olmamıştır. Toprak Mahsulleri Ofisinin şu ana dek fındık alım fiyatlarını açıklamaması nedeniyle piyasada fındık alımı 13 liradan yukarı geçmiyor. Fındık üreticisi adından bahsedilen ama bir türlü rayına oturmayan lisanslı depoculuk sisteminin daha aktif hale getirilmesini bekliyor. Ülkenin en çok döviz getiren tarım ürünü fındıkla ilgili gelişmelerin bir çözüme kavuşması fındığın geleceğini garanti altına alacaktır. Piyasalarda fındık fiyatını az bulan çoğu üreticiler sahil yolunda kurdukları seyyar stantlarda kuru fındığın kilosunu kalitesine göre 14 ila 19 liradan satıyor.
Üreticide fındığın kalmadığı şu günlerde TMO hala fındık fiyatlarını açıklamazken, bazı üreticiler ise kendi çözümü üretmeye başladı.

Serbest piyasada fındık 13.5 ila 14 lira arasında alınırken, hediyelik stantlarda fındık 16 ila 19 liradan satılıyor.

Dünya fındık üretiminin yüzde 78, ihracatın ise yüzde 76 nı gerçekleştiren Türkiye ortalama 110 ülkeye fındık satışı yapıyor. Türkiye bu ihracattan 3 milyon dolar girdi sağlıyor.

Türkiye’nin değişen iklim şartlarında, asgari 450 ila 650 bin ton fındık rezervi bulunuyor.  2017 yılında 470 bin ton fındık rekoltesi gerçekleşmiş bu yıl ise bu rakama ulaşmak mümkün olmamıştır.

Toprak Mahsulleri Ofisinin şu ana dek fındık alım fiyatlarını açıklamaması nedeniyle piyasada fındık alımı 13 liradan yukarı geçmiyor. Fındık üreticisi adından bahsedilen ama bir türlü rayına oturmayan lisanslı depoculuk sisteminin daha aktif hale getirilmesini bekliyor. Ülkenin en çok döviz getiren tarım ürünü fındıkla ilgili gelişmelerin bir çözüme kavuşması fındığın geleceğini garanti altına alacaktır.

Piyasalarda fındık fiyatını az bulan çoğu üreticiler sahil yolunda kurdukları seyyar stantlarda kuru fındığın kilosunu kalitesine göre 14 ila 19 liradan satıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.