SALI PAZARINDA HAREKET VAR

GÜNDEM 02.06.2020 - 17:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2846+ kez okundu.
 

SALI PAZARINDA HAREKET VAR

Bulancak’ın bölgede bilinen Salı pazarında alışverişte hareketlenme başladı. Salgın öncesi sıkıntılı bir dönem yaşayan ve salgın ile birlikte işlerin iyice yavaşladığı Salı pazarında bu hafta işler hareketlenmeye başlarken, fiyatlarda ki düşmede devam ediyor.
Dün Salı pazarında esnafın nabzını tutmak için ziyaret ettiğimizde, son 1 ay içinde kimsenin nerede ise uğramadığı Pazar yerinde alışveriş yapmaya gelmiş daha fazla bir kalabalık vardı. Özellikle yaz sebze ve meyveleri ile yiyecek ürünlerinin fiyatlarında önemli bir düşüşle pazara gelen artmış. Birkaç aydır yüksek bir fiyatla, pazarların kralıyım, diyen sarımsakta epeyce bir düşüş olmuş. Bir ay önce kilosu 80-90 lira civarında olan sarımsakta fiyat 30-40 lira olurken bir bağ sarımsakta 15liradan satılıyor. Yine her evin temel ihtiyaç maddesi olan patates bir kilosu 2.5 liradan, soğan 3 liradan, patlıcan 3.5 lira, biber 3 lira, domates 3 kilosu 10lira, salatalık 4 lira ve altında bir fiyattan satılınca pazarda alışverişte artmış. Kapalı alandaki tuhafiye, oyuncak, ev eşyası satılan yerde de geçen haftalara nazaran bir hareketlilik gözleniyor. Pazarcı esnafına “bu hafta işler nasıl” diye sorduk ve esnafımızdan, “Sıkıntılı bir dönemden geçtik. Salgın öncesi zaten epeyce bir işlerimiz düşmüştü. Salgın sırasında çoğumuz tezgah açmadık. Bu dönemde hem fiyatlar arttı, hem işler düştü ve birde salgın tedbirleri bizi çok mağdur etti. Geçen hafta işler biraz yoluna girdi. Bu hafta sabahtan itibaren bir kalabalık var. Yiyecek ve sebze ile meyvede fiyatlar alım gücünü de çok zorlamayınca müşteri pazara geliyor. Şu anda işimiz çok iyi olmasa da iyi sayılır. Birkaç hafta böyle giderse bizde rahatlarız. Borcumuz harcımız biraz olsun ödenir olur” diye cevapladılar.     
Bulancak’ın bölgede bilinen Salı pazarında alışverişte hareketlenme başladı. Salgın öncesi sıkıntılı bir dönem yaşayan ve salgın ile birlikte işlerin iyice yavaşladığı Salı pazarında bu hafta işler hareketlenmeye başlarken, fiyatlarda ki düşmede devam ediyor.

Dün Salı pazarında esnafın nabzını tutmak için ziyaret ettiğimizde, son 1 ay içinde kimsenin nerede ise uğramadığı Pazar yerinde alışveriş yapmaya gelmiş daha fazla bir kalabalık vardı.

Özellikle yaz sebze ve meyveleri ile yiyecek ürünlerinin fiyatlarında önemli bir düşüşle pazara gelen artmış. Birkaç aydır yüksek bir fiyatla, pazarların kralıyım, diyen sarımsakta epeyce bir düşüş olmuş. Bir ay önce kilosu 80-90 lira civarında olan sarımsakta fiyat 30-40 lira olurken bir bağ sarımsakta 15liradan satılıyor. Yine her evin temel ihtiyaç maddesi olan patates bir kilosu 2.5 liradan, soğan 3 liradan, patlıcan 3.5 lira, biber 3 lira, domates 3 kilosu 10lira, salatalık 4 lira ve altında bir fiyattan satılınca pazarda alışverişte artmış. Kapalı alandaki tuhafiye, oyuncak, ev eşyası satılan yerde de geçen haftalara nazaran bir hareketlilik gözleniyor.

Pazarcı esnafına “bu hafta işler nasıl” diye sorduk ve esnafımızdan, “Sıkıntılı bir dönemden geçtik. Salgın öncesi zaten epeyce bir işlerimiz düşmüştü. Salgın sırasında çoğumuz tezgah açmadık. Bu dönemde hem fiyatlar arttı, hem işler düştü ve birde salgın tedbirleri bizi çok mağdur etti. Geçen hafta işler biraz yoluna girdi. Bu hafta sabahtan itibaren bir kalabalık var. Yiyecek ve sebze ile meyvede fiyatlar alım gücünü de çok zorlamayınca müşteri pazara geliyor. Şu anda işimiz çok iyi olmasa da iyi sayılır. Birkaç hafta böyle giderse bizde rahatlarız. Borcumuz harcımız biraz olsun ödenir olur” diye cevapladılar.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.