SALI PAZARINDA İŞLER DÜZELECEK GİBİ ( ÖZEL YILDIZ HABER )

GÜNDEM 28.01.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2602+ kez okundu.
 

SALI PAZARINDA İŞLER DÜZELECEK GİBİ ( ÖZEL YILDIZ HABER )

Bölgenin en önemli pazarlarından biri olan ve her hafta Salı günleri Bulancak’ta kurulan Salı Pazarında esnaflar işlerin biraz daha açılmasının memnuniyet verici olduğunu söylediler.
Karadeniz bölgesindeki en büyük halk pazarlarından olan Bulancak Salı pazarında işler yavaş yavaş düzelmeye başladı. Her hafta yakından takip ettiğimiz Bulancak ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan Salı Pazarında son birkaç aya göre biraz hareketlenme var. 2018 Temmuz’undan sonra büyük bir sıkıntı yaşayan Salı Pazarı esnafı, işlerin yavaşta olsa biraz arttığını ve fiyatlarında makul bir düzeye geldiğini ifade ediyor. Bu hafta Salı pazarında göze çarpan bir hareketin yanında bir evin en önemli gıda maddesi olan patates başta olmak üzere gıda ürünlerindeki fiyatlarda uzun bir süredir aynı kalmış durumda. 1 kilo patates 2.5 liradan satılırken soğanda 3-5 lira arasında bir fiyatta. Yine domates 5-6 liradan vatandaşa satılıyor. Kuru gıdalarda ise fiyatlar hafif bir yukarı yükselme gösterse de, mercimek 6-10 lira aralığında, pirinç yine yerine göre 5-10 lira fiyatlarda satılıyor. Yine Salı pazarının önemli bir yeri olan giyim ve mutfak malzemeleri satılan kapalı otoparkın olduğu yerde de işlerde biraz artma eğilimi var. Buradaki esnafta uzun bir süredir işlerin azlığından yakınıyordu. Son iki aydır havanın soğuk olması da Salı pazarını epeyce bir etkilemişti. Salı pazarında işler nasıl diye sorduğumuz da Pazar esnafı, “Valla aylardır ekonomik sıkıntı var diye doğru dürüst iş yapamadık. Fiyatların yükselmesi ile de vatandaş pazara gelip alışveriş bile yapmadı. Çok zor bir dönemi yavaş yavaş atlatmaya başladık. Son birkaç haftadır daha iyi bir iş durumu var. Sıkıntılarımız sona ermedi ancak, vatandaşımız pazara çıkmaya başladı. Bu da bizim işlere yansıyor. Gelecek haftalarda sebze meyve başta olmak üzere fiyatlarda aşağı doğru inerse işimiz daha da iyi olacaktır” dedi.             
Bölgenin en önemli pazarlarından biri olan ve her hafta Salı günleri Bulancak’ta kurulan Salı Pazarında esnaflar işlerin biraz daha açılmasının memnuniyet verici olduğunu söylediler.

Karadeniz bölgesindeki en büyük halk pazarlarından olan Bulancak Salı pazarında işler yavaş yavaş düzelmeye başladı.

Her hafta yakından takip ettiğimiz Bulancak ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan Salı Pazarında son birkaç aya göre biraz hareketlenme var. 2018 Temmuz’undan sonra büyük bir sıkıntı yaşayan Salı Pazarı esnafı, işlerin yavaşta olsa biraz arttığını ve fiyatlarında makul bir düzeye geldiğini ifade ediyor. Bu hafta Salı pazarında göze çarpan bir hareketin yanında bir evin en önemli gıda maddesi olan patates başta olmak üzere gıda ürünlerindeki fiyatlarda uzun bir süredir aynı kalmış durumda. 1 kilo patates 2.5 liradan satılırken soğanda 3-5 lira arasında bir fiyatta.

Yine domates 5-6 liradan vatandaşa satılıyor. Kuru gıdalarda ise fiyatlar hafif bir yukarı yükselme gösterse de, mercimek 6-10 lira aralığında, pirinç yine yerine göre 5-10 lira fiyatlarda satılıyor. Yine Salı pazarının önemli bir yeri olan giyim ve mutfak malzemeleri satılan kapalı otoparkın olduğu yerde de işlerde biraz artma eğilimi var.

Buradaki esnafta uzun bir süredir işlerin azlığından yakınıyordu. Son iki aydır havanın soğuk olması da Salı pazarını epeyce bir etkilemişti. Salı pazarında işler nasıl diye sorduğumuz da Pazar esnafı, “Valla aylardır ekonomik sıkıntı var diye doğru dürüst iş yapamadık. Fiyatların yükselmesi ile de vatandaş pazara gelip alışveriş bile yapmadı. Çok zor bir dönemi yavaş yavaş atlatmaya başladık. Son birkaç haftadır daha iyi bir iş durumu var. Sıkıntılarımız sona ermedi ancak, vatandaşımız pazara çıkmaya başladı. Bu da bizim işlere yansıyor. Gelecek haftalarda sebze meyve başta olmak üzere fiyatlarda aşağı doğru inerse işimiz daha da iyi olacaktır” dedi.         

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.