Salı pazarında kimseler yok gibi!

GÜNDEM 16.12.2019 - 09:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2728+ kez okundu.
 

Salı pazarında kimseler yok gibi!

Sadece Giresun’un değil Karadeniz bölgesindeki en büyük ilçelerden biri olan Bulancak’ta bir zamanlar Salı pazarı insan kalabalığından geçilmez ve çevre il ve ilçelerden de pazar alışverişi için Bulancak Salı pazarına insanlar gelirdi.
İlçemizin nüfusu nerde ise 70bin rakamlarına ulaştı. İlçenin gelişmesi ve büyümesi ile sınırları da büyüdü. Salı pazarı da bu gelişmeye ayak uydurdu ve Bulancak ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki insanlara yıllarca gıda başta olmak üzere çok sayıdaki ihtiyacın karşılanmasında en büyük Pazar oldu. Her Salı aynı yerde vatandaşın gelip te ihtiyaçlarını gördüğü bu büyük pazar da son yıllarda vatandaşların ayağı yavaş yavaş çekilmeye başladı. Her hafta uğradığımız Salı pazarındaki görüntüler, Salı pazarında çok az kişinin alışveriş yaptığını ve bir şeyler almadan gittiğini görünce, fiyatlar düşüyor, 1 sene önceki dolar krizi sona ermesine rağmen, Salı pazarında “niye kimse yok” demek akla gelen ilk soru oluyor. Salı pazarın da yazı, kışı pazarda en kalabalık olması gereken(15.00-16.30) bu saatlerde birkaç kişi ancak sayılabiliyor. Pazarın hem kapalı olan alanında, hem de dış tarafında bulunan pazarcıların tezgahlarının önü boş olarak duruyor. Ne oldu da Bulancak pazarı bu kadar boş kaldı derseniz, cevabı da pazarcılar veriyor diyelim. “Bizler senelerdir bu yerde Salı pazarına gelen esnaf olarak iyice sıkıntı yaşamaya başladık. Kimsenin derdiniz ne diye sorduğu da yok. Son senelerde yaptığımız işin cirosu da düşmeye devam ediyor. Bulancak Salı pazarı büyük bir pazar olmasına rağmen bu vasfını kaybetmeye başladı. Buradaki esnaf arkadaşlarımız geçmiş günleri arar oldu. Derneğimiz olmasına rağmen, yetkili makamlar bize her zaman destek sözü vermesine rağmen sıkıntılarımız çözülmüş değil. Geçen sene doların artışı en çok bize zarar verdi. Fiyatlar yüzde yüz artınca kimse pazara inmek istemedi. Bu hal devam ediyor. Vatandaş bu sürede sadece temel ihtiyaçlarını alınca pazarda da alışveriş yarıdan daha aşağı düştü ve işimiz gereği yaptığımız borçları da ödeyemez olduk. Bunu aradan geçen sürede atlatabilmişte değiliz. Halimiz budur, kimse anlatsak öylece kaldı” dediler.
Sadece Giresun’un değil Karadeniz bölgesindeki en büyük ilçelerden biri olan Bulancak’ta bir zamanlar Salı pazarı insan kalabalığından geçilmez ve çevre il ve ilçelerden de pazar alışverişi için Bulancak Salı pazarına insanlar gelirdi.

İlçemizin nüfusu nerde ise 70bin rakamlarına ulaştı. İlçenin gelişmesi ve büyümesi ile sınırları da büyüdü. Salı pazarı da bu gelişmeye ayak uydurdu ve Bulancak ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki insanlara yıllarca gıda başta olmak üzere çok sayıdaki ihtiyacın karşılanmasında en büyük Pazar oldu. Her Salı aynı yerde vatandaşın gelip te ihtiyaçlarını gördüğü bu büyük pazar da son yıllarda vatandaşların ayağı yavaş yavaş çekilmeye başladı. Her hafta uğradığımız Salı pazarındaki görüntüler, Salı pazarında çok az kişinin alışveriş yaptığını ve bir şeyler almadan gittiğini görünce, fiyatlar düşüyor, 1 sene önceki dolar krizi sona ermesine rağmen, Salı pazarında “niye kimse yok” demek akla gelen ilk soru oluyor. Salı pazarın da yazı, kışı pazarda en kalabalık olması gereken(15.00-16.30) bu saatlerde birkaç kişi ancak sayılabiliyor. Pazarın hem kapalı olan alanında, hem de dış tarafında bulunan pazarcıların tezgahlarının önü boş olarak duruyor.

Ne oldu da Bulancak pazarı bu kadar boş kaldı derseniz, cevabı da pazarcılar veriyor diyelim. “Bizler senelerdir bu yerde Salı pazarına gelen esnaf olarak iyice sıkıntı yaşamaya başladık. Kimsenin derdiniz ne diye sorduğu da yok. Son senelerde yaptığımız işin cirosu da düşmeye devam ediyor. Bulancak Salı pazarı büyük bir pazar olmasına rağmen bu vasfını kaybetmeye başladı. Buradaki esnaf arkadaşlarımız geçmiş günleri arar oldu. Derneğimiz olmasına rağmen, yetkili makamlar bize her zaman destek sözü vermesine rağmen sıkıntılarımız çözülmüş değil. Geçen sene doların artışı en çok bize zarar verdi. Fiyatlar yüzde yüz artınca kimse pazara inmek istemedi. Bu hal devam ediyor. Vatandaş bu sürede sadece temel ihtiyaçlarını alınca pazarda da alışveriş yarıdan daha aşağı düştü ve işimiz gereği yaptığımız borçları da ödeyemez olduk. Bunu aradan geçen sürede atlatabilmişte değiliz. Halimiz budur, kimse anlatsak öylece kaldı” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.