Sanayi Sitesi üvey evlat mı?

GÜNDEM 26.03.2018 - 18:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2885+ kez okundu.
 

Sanayi Sitesi üvey evlat mı?

Geçen hafta içinde Bulancak Sanayi Sitesinde ‘işler güçler ne halde bir bakalım’ diye gittik.
Daha önce de sanayi sitesinin sıkıntıları hakkında haberler yapmıştık. Aradan çok zaman geçmesine rağmen sanayi sitesinde çokta bir şey değişmiş değil gibi. Sanayi sitesinde sıkıntılar nerde ise öyle bırakıldığı gibi duruyor. Konuştuğumuz esnafımız, sanayi sitesi kooperatif başkanı Rahmi Zere, yetkililerin burayı bir türlü görmediğini ve sıkıntıların çözülmesi konusunda ağır hareket edildiğinden bahsettiler. Hatta son olarak Giresun Valisi ve Bulancak Belediye Başkanının da katıldığı sanayi sitesi esnafını KOBİ’ler ile ilgili bilgilendirme toplantısında bir sunum ile sorunlar anlatılmış ve çözülmesi noktasında destek olunacağı ifade edilmişti. Bulancak denince, ilçenin ticaret ve ekonomisinin can damarı olan sanayi sitesinin yetkililer gözünde ‘üvey evlat’ olduğu ve ona göre davranıldığını belirten esnaf, "Buranın sorunları yıllardır aynı duruyor diyebiliriz.  İlçenin nüfusu giderek artmasına rağmen sanayi sitesi aynen kalmış gibidir. İlk yıllarda ilçe için önemli bir yer olan sanayi sitesi, bu gelişmeye göre gelişmiş değildir. Araç sayının 40 binlere yaklaştığı Bulancak’ta şehirde bina olarak çok gelişmiştir. Fakat yetkili makamlar sanayi sitesinin bu gelişmeye ayak uydurması noktasında sıkıntılarını gidermeden öylece bırakmışlardır. Sanayi sitesi artık büyümeli ve daha çok işyeri ile daha çok insana iş sağlamalıdır. Bunu yaparken de; sanayi sitesinin ana caddesi başta olmak üzere var olan çözülebilecek olan sorunları en kısa zamanda hallolup herkesin 'sanayi sitesi bu' diyeceği gibi olmalıdır. Sitemizin aydınlatma sorunu, gittikçe artan araç parkları, gelişi güzel sağa sola atılan çöpler, dükkanları alıp bir depo olarak kullanan dükkan sahiplerinin buraları işyerleri olarak kullanmalarını teşvik etmek, özellikle üst bloklarda bulunan kerestecilerin ve mermer işleme atölyelerimizin kendilerine ait bir sanayi sitesine geçmeleri konusunda yeni bir yer bulunması v.b. sorunlar bir an önce yetkili makamların çözüm bulacağı sorunların en önemlisidirler. Bizler her defasında konuyu yetkili makamlara aktarıyoruz ancak belediye başkanımız başta olmak üzere çok da dikkate alınmıyoruz. Sanayi sitesinde işyeri sahipleri ile birlikte 1500 kişi çalışıyor. Mesai saatlerinde gün içinde yaklaşık 10 bin insan burada işini görmeye çalışıyor. Biz burada üvey evlat olarak görülmek istemiyoruz. Sorunlarımız çözülsün ki; bizde daha çok iş alanı yaratalım. Yetkililer bir zahmet sanayi sitesini önemsesinler" diyerek dertlerini anlattılar.                    
Geçen hafta içinde Bulancak Sanayi Sitesinde ‘işler güçler ne halde bir bakalım’ diye gittik.

Daha önce de sanayi sitesinin sıkıntıları hakkında haberler yapmıştık. Aradan çok zaman geçmesine rağmen sanayi sitesinde çokta bir şey değişmiş değil gibi.

Sanayi sitesinde sıkıntılar nerde ise öyle bırakıldığı gibi duruyor. Konuştuğumuz esnafımız, sanayi sitesi kooperatif başkanı Rahmi Zere, yetkililerin burayı bir türlü görmediğini ve sıkıntıların çözülmesi konusunda ağır hareket edildiğinden bahsettiler.

Hatta son olarak Giresun Valisi ve Bulancak Belediye Başkanının da katıldığı sanayi sitesi esnafını KOBİ’ler ile ilgili bilgilendirme toplantısında bir sunum ile sorunlar anlatılmış ve çözülmesi noktasında destek olunacağı ifade edilmişti.

Bulancak denince, ilçenin ticaret ve ekonomisinin can damarı olan sanayi sitesinin yetkililer gözünde ‘üvey evlat’ olduğu ve ona göre davranıldığını belirten esnaf, "Buranın sorunları yıllardır aynı duruyor diyebiliriz.  İlçenin nüfusu giderek artmasına rağmen sanayi sitesi aynen kalmış gibidir. İlk yıllarda ilçe için önemli bir yer olan sanayi sitesi, bu gelişmeye göre gelişmiş değildir. Araç sayının 40 binlere yaklaştığı Bulancak’ta şehirde bina olarak çok gelişmiştir. Fakat yetkili makamlar sanayi sitesinin bu gelişmeye ayak uydurması noktasında sıkıntılarını gidermeden öylece bırakmışlardır. Sanayi sitesi artık büyümeli ve daha çok işyeri ile daha çok insana iş sağlamalıdır. Bunu yaparken de; sanayi sitesinin ana caddesi başta olmak üzere var olan çözülebilecek olan sorunları en kısa zamanda hallolup herkesin 'sanayi sitesi bu' diyeceği gibi olmalıdır. Sitemizin aydınlatma sorunu, gittikçe artan araç parkları, gelişi güzel sağa sola atılan çöpler, dükkanları alıp bir depo olarak kullanan dükkan sahiplerinin buraları işyerleri olarak kullanmalarını teşvik etmek, özellikle üst bloklarda bulunan kerestecilerin ve mermer işleme atölyelerimizin kendilerine ait bir sanayi sitesine geçmeleri konusunda yeni bir yer bulunması v.b. sorunlar bir an önce yetkili makamların çözüm bulacağı sorunların en önemlisidirler. Bizler her defasında konuyu yetkili makamlara aktarıyoruz ancak belediye başkanımız başta olmak üzere çok da dikkate alınmıyoruz. Sanayi sitesinde işyeri sahipleri ile birlikte 1500 kişi çalışıyor. Mesai saatlerinde gün içinde yaklaşık 10 bin insan burada işini görmeye çalışıyor. Biz burada üvey evlat olarak görülmek istemiyoruz. Sorunlarımız çözülsün ki; bizde daha çok iş alanı yaratalım. Yetkililer bir zahmet sanayi sitesini önemsesinler" diyerek dertlerini anlattılar.                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.