SANAYİ SİTESİNDE YEŞİL ALAN POLEMİĞİ

GÜNDEM 13.08.2020 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3098+ kez okundu.
 

SANAYİ SİTESİNDE YEŞİL ALAN POLEMİĞİ

Bulancak Sanayi Sitesinde, Kooperatif ile Belediye arasında yeşil alan polemiği yaşanıyor.
Bulancak Sanayi Sitesinde ki yeşil alanların Bulancak Belediyesi tarafından imara açılıp satışının istenmesine karşı çıktıklarını ifade eden Bulancak Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Zere ve esnaflar, Sanayi Sitesine astıkları pankartın 20 dakika sonra indirildiğini ifade ettiler. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bulancak Sanayi İşletme Kooperatifi Başkanı Rahmi Zere ve esnaflar, Bulancak Sanayi Sitesinde bulunan ve yeşil alan statüsü taşıyan 5 ayrı parselin Bulancak Belediyesi tarafından imara açılarak satışa çıkarılmasına karşı olduklarını ve yıllarca bu olayın çözümü için uğraştıklarını açıkladılar. Defalarca belediye yetkilileriyle görüşülmesine rağmen bir sonuca varılamadığı belirtilen açıklamada, “Son meclis kararı ile satışı kesinleşen parsellerin satışının durdurulması taleplerimiz ve belediye yetkilileriyle defalarca görüşme talebinde bulunulmasına rağmen yetkililerce ertelenmiş, görmezden gelinmiş ve umursanmamıştır. Bir türlü sesini duyuramayan Sanayi yönetimi ve esnafları olarak ‘SANAYİ SİTEMİZDE YEŞİL ALAN VE OTOPARK OLARAK KULLANILAN ALANLARIN BULANCAK BELEDİYESİ TARAFINDAN SATILMASINA KARŞIYIZ. YEŞİL ALANLAR SANAYİMİZİNDİR’ diyerek sesimizi pankart açarak duyurmak istedik. Ancak güzel Bulancağımızın her yerinde bulanan pankartlara dokunmayan Belediye yetkilileri yasak olduğu gerekçesiyle pankartı 20 dakika içerisinde indirdiler. Yıllardır duyulmayan sesimiz pankartla 20 dakikada duyuldu, biz zaten Sanayi Sitesinde otopark ve nefes alabileceğimiz alanlar konusunda içinden çıkılamayacak zorluklar yaşarken araç parkı ve yeşil alan olarak kullandığımız alanların satılmasına karşıyız. Kabuğuna artık sığamayan sanayimiz patlama noktasına gelmiştir” ifadeleri yer aldı.
Bulancak Sanayi Sitesinde, Kooperatif ile Belediye arasında yeşil alan polemiği yaşanıyor.

Bulancak Sanayi Sitesinde ki yeşil alanların Bulancak Belediyesi tarafından imara açılıp satışının istenmesine karşı çıktıklarını ifade eden Bulancak Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Zere ve esnaflar, Sanayi Sitesine astıkları pankartın 20 dakika sonra indirildiğini ifade ettiler.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bulancak Sanayi İşletme Kooperatifi Başkanı Rahmi Zere ve esnaflar, Bulancak Sanayi Sitesinde bulunan ve yeşil alan statüsü taşıyan 5 ayrı parselin Bulancak Belediyesi tarafından imara açılarak satışa çıkarılmasına karşı olduklarını ve yıllarca bu olayın çözümü için uğraştıklarını açıkladılar.

Defalarca belediye yetkilileriyle görüşülmesine rağmen bir sonuca varılamadığı belirtilen açıklamada, “Son meclis kararı ile satışı kesinleşen parsellerin satışının durdurulması taleplerimiz ve belediye yetkilileriyle defalarca görüşme talebinde bulunulmasına rağmen yetkililerce ertelenmiş, görmezden gelinmiş ve umursanmamıştır. Bir türlü sesini duyuramayan Sanayi yönetimi ve esnafları olarak ‘SANAYİ SİTEMİZDE YEŞİL ALAN VE OTOPARK OLARAK KULLANILAN ALANLARIN BULANCAK BELEDİYESİ TARAFINDAN SATILMASINA KARŞIYIZ. YEŞİL ALANLAR SANAYİMİZİNDİR’ diyerek sesimizi pankart açarak duyurmak istedik. Ancak güzel Bulancağımızın her yerinde bulanan pankartlara dokunmayan Belediye yetkilileri yasak olduğu gerekçesiyle pankartı 20 dakika içerisinde indirdiler. Yıllardır duyulmayan sesimiz pankartla 20 dakikada duyuldu, biz zaten Sanayi Sitesinde otopark ve nefes alabileceğimiz alanlar konusunda içinden çıkılamayacak zorluklar yaşarken araç parkı ve yeşil alan olarak kullandığımız alanların satılmasına karşıyız. Kabuğuna artık sığamayan sanayimiz patlama noktasına gelmiştir” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.