SANAYİDE ÇARKLAR YAVAŞ DÖNÜYOR

GÜNDEM 23.06.2020 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3238+ kez okundu.
 

SANAYİDE ÇARKLAR YAVAŞ DÖNÜYOR

Bulancak’ta ekonomi denildi mi ilk akla gelen Yakup Zere Sanayi Sitesinde salgın tedbirlerinin kademli olarak kaldırılmasından sonra çarklar yavaşta olsa dönmeye başladı.
Koronavirüs salgını öncesinde ve salgın döneminde birkaç haberini yaptığımız sanayi sitesi esnafının işlerinin son durumunu ne olduğunu öğrenmek için hafta sonu da sanayi sitesinde esnafı ziyaret ederek, “işler nasıl son dönemde” diye sorduk. Sanayi esnafı da, “Epeyce bir süredir hem salgın, hem de genel olarak ekonomideki sıkıntılar bizi de etkilemişti. Salgın da 3 ay işler nerde ise durdu. Zaten ülke genelinde hiçbir hareket olmayınca sanayideki işlerin de olması söz konusu değil.  Birkaç iş yerinde iş vardı. Burada 300’e yakın iş yeri var. İlçenin en önemli ekonomi ve ticaret hayatı burada yer alıyor. İnsanlar salgında evde kalınca bizde iş yerimizde oturmak zorunda kaldık. Çok zor bir 3 ay geçirdik. Maliyetlerimiz bu sebeple arttı. Devletin teşvik paketi olmasaydı daha da zor bir durum ortaya çıkardı. 1 Haziran ve sonrasında yeni normal hayata dönüşle birlikte işlerimiz yavaşta olsa artmaya başladı.  Bu hafta içinde biraz daha iyi iş var diyebiliriz. Sanayi esnafı iş yapamadığında ilçe ekonomisi de bundan etkileniyor. İş yeri sahibi ve çalışanları ile burası büyük bir merkezdir. 1500 kişilik bir aile düşünün, işler olmaz ise herkes zor durumda kalır ve kimse evine ekmek götüremez. Çarklar yavaşta olsa dönüyor. Fındıkta gelince paranın piyasaya girmesi ile bizim sanayide de işler daha iyi olacaktır. Biraz daha sabır ile bu zor durumu eğride bırakıp, eski hareketli günlerimize döneceğiz” diye konuştular.
Bulancak’ta ekonomi denildi mi ilk akla gelen Yakup Zere Sanayi Sitesinde salgın tedbirlerinin kademli olarak kaldırılmasından sonra çarklar yavaşta olsa dönmeye başladı.

Koronavirüs salgını öncesinde ve salgın döneminde birkaç haberini yaptığımız sanayi sitesi esnafının işlerinin son durumunu ne olduğunu öğrenmek için hafta sonu da sanayi sitesinde esnafı ziyaret ederek, “işler nasıl son dönemde” diye sorduk. Sanayi esnafı da, “Epeyce bir süredir hem salgın, hem de genel olarak ekonomideki sıkıntılar bizi de etkilemişti. Salgın da 3 ay işler nerde ise durdu. Zaten ülke genelinde hiçbir hareket olmayınca sanayideki işlerin de olması söz konusu değil.  Birkaç iş yerinde iş vardı. Burada 300’e yakın iş yeri var. İlçenin en önemli ekonomi ve ticaret hayatı burada yer alıyor. İnsanlar salgında evde kalınca bizde iş yerimizde oturmak zorunda kaldık. Çok zor bir 3 ay geçirdik. Maliyetlerimiz bu sebeple arttı. Devletin teşvik paketi olmasaydı daha da zor bir durum ortaya çıkardı. 1 Haziran ve sonrasında yeni normal hayata dönüşle birlikte işlerimiz yavaşta olsa artmaya başladı.  Bu hafta içinde biraz daha iyi iş var diyebiliriz. Sanayi esnafı iş yapamadığında ilçe ekonomisi de bundan etkileniyor. İş yeri sahibi ve çalışanları ile burası büyük bir merkezdir. 1500 kişilik bir aile düşünün, işler olmaz ise herkes zor durumda kalır ve kimse evine ekmek götüremez.

Çarklar yavaşta olsa dönüyor. Fındıkta gelince paranın piyasaya girmesi ile bizim sanayide de işler daha iyi olacaktır. Biraz daha sabır ile bu zor durumu eğride bırakıp, eski hareketli günlerimize döneceğiz” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.