SARAÇLI MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

GÜNDEM 11.10.2018 - 17:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5214+ kez okundu.
 

SARAÇLI MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak Saraçlı Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Halil Yeşiltepe’den dinliyoruz.
1-Mahallenin ismi nedir? Saraçlı Mahallesi 2-Mahallenin Muhtarı kimdir? Mahallemizin Muhtarının ismi Halil Yeşiltepe’dir. Eski Muhtarımız Babam Ilgaz Yeşiltepe’nin 39 yıllık muhtarlık görevinin ardından görevi 2009 yılında ben devraldım. Ve halen görevime devam etmekteyim. 3-Mahallenin nüfusu kaçtır? Mahallemizin nüfusu yaklaşık 2 bin 500 civarındadır. 4- Mahallenin komşuları nerelerdir? Mahallemizin komşuları Acısu Mahallesi, Ballıca Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Pazarsuyu Köyü ve Arifli Köyü’dür. 5- Mahallede bulunan okullar hangileridir? Mahallemizde atıl durumunda bulunan Saraçlı Mahalle İlkokulu bulunmaktadır. 6- Mahallede yetişen Bürokratlar ve İlim Adamları kimlerdir? Mahallemizde birçok ilim adamı ve bürokrat bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; ‘Dr. Cevdet Yeşiltepe, Öğretmen Sadık Turan, Dr. Hicabi Utku, NTV’de görevli Uluslararası Gazeteci Ahmet Yeşiltepe, MHP eski Milletvekili Mustafa Yaman, Binbaşı Atilla Yeşiltepe, Dr. Levent Yeşiltepe, Dr. Mümin Ünal, Dr. Elçin Yeşiltepe, Av. Cüneyt Yeşiltepe, Dr. Gül Yeşitepe ve Ecz. Ertuğrul Turan’ 7- Mahallede bulunan camiler hangileridir? Mahallemizde Saraçlı Mahalle Cami ve Ayvazkent Cami bulunmaktadır. 8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz? Mahallemizde resmi kurum bulunmamaktadır. 9- Mahallede bulunan özel kuruluşlar hangileridir Mahallemizde Çiftçilik ve Hayvancılık sektöründe çeşitli işletmeler bulunmaktadır. 10-Mahallede bulunan marketler hangileridir? Mahallemizde market yoktur. 11- Mahallede bulunan akarsular hangileridir? Mahallemizin doğusunda İncüvez Deresi bulunmaktadır. 12- Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir? Mahallemize bağlı Acısu Kaya Kilisesi bulunmaktadır, Bu kilise özel mülk olup özel alan içinde yer almaktadır. 13- Mahallenin geçim kaynakları nedir? Mahallenin geçim kaynağı başlıca fındıktır. Çeşitli iş kollarında çalışan vatandaşlarımız bulunmaktadır. 14- Mahallenin tarihi yerleri nerelerdir? Mahallemizde Acısu Kaya Kilise bulunmaktadır. 15- İstek ve temennileriniz nelerdir? Mahallemizdeki bulunan Saraçlı Mahallesi İlkokulu Amcamız Niyazi Yeşiltepe tarafından okul yeri olarak bağışlanmıştır. Yapılan bu bağış siyasi ayak oyunları ile ticari ranta dönüştürülmek istenmektedir. Saraçlı Mahallesi Muhtarlığı olarak yapılan bu bağışın devam etmesi okulumuzun onarılıp yeniden ilim irfan yuvası haline dönüştürülmesi talebimiz Yıldız Gazetesi aracılığı ile yenileniyor. Mahallemizin sınırları içinde bulunan Bulancak ilçemizin girişinde tabelaya Acısu Kaya Kilise yazan yer özel mülktür ve bu tarihi kilisenin bir an önce devlet eli ile  turizme  kazandırılmasını     temenni ediyoruz.     Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci Tasarım : Muzaffer Şahin Derleyen : Sinan Yıldız
‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak Saraçlı Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Halil Yeşiltepe’den dinliyoruz.

1-Mahallenin ismi nedir?

Saraçlı Mahallesi

2-Mahallenin Muhtarı kimdir?

Mahallemizin Muhtarının ismi Halil Yeşiltepe’dir. Eski Muhtarımız Babam Ilgaz Yeşiltepe’nin 39 yıllık muhtarlık görevinin ardından görevi 2009 yılında ben devraldım. Ve halen görevime devam etmekteyim.

3-Mahallenin nüfusu kaçtır?

Mahallemizin nüfusu yaklaşık 2 bin 500 civarındadır.

4- Mahallenin komşuları nerelerdir?

Mahallemizin komşuları Acısu Mahallesi, Ballıca Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Pazarsuyu Köyü ve Arifli Köyü’dür.

5- Mahallede bulunan okullar hangileridir?

Mahallemizde atıl durumunda bulunan Saraçlı Mahalle İlkokulu bulunmaktadır.

6- Mahallede yetişen Bürokratlar ve İlim Adamları kimlerdir?

Mahallemizde birçok ilim adamı ve bürokrat bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; ‘Dr. Cevdet Yeşiltepe, Öğretmen Sadık Turan, Dr. Hicabi Utku, NTV’de görevli Uluslararası Gazeteci Ahmet Yeşiltepe, MHP eski Milletvekili Mustafa Yaman, Binbaşı Atilla Yeşiltepe, Dr. Levent Yeşiltepe, Dr. Mümin Ünal, Dr. Elçin Yeşiltepe, Av. Cüneyt Yeşiltepe, Dr. Gül Yeşitepe ve Ecz. Ertuğrul Turan’

7- Mahallede bulunan camiler hangileridir?

Mahallemizde Saraçlı Mahalle Cami ve Ayvazkent Cami bulunmaktadır.

8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz?

Mahallemizde resmi kurum bulunmamaktadır.

9- Mahallede bulunan özel kuruluşlar hangileridir

Mahallemizde Çiftçilik ve Hayvancılık sektöründe çeşitli işletmeler bulunmaktadır.

10-Mahallede bulunan marketler hangileridir?

Mahallemizde market yoktur.

11- Mahallede bulunan akarsular hangileridir?

Mahallemizin doğusunda İncüvez Deresi bulunmaktadır.

12- Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir?

Mahallemize bağlı Acısu Kaya Kilisesi bulunmaktadır, Bu kilise özel mülk olup özel alan içinde yer almaktadır.

13- Mahallenin geçim kaynakları nedir?

Mahallenin geçim kaynağı başlıca fındıktır. Çeşitli iş kollarında çalışan vatandaşlarımız bulunmaktadır.

14- Mahallenin tarihi yerleri nerelerdir?

Mahallemizde Acısu Kaya Kilise bulunmaktadır.

15- İstek ve temennileriniz nelerdir?

Mahallemizdeki bulunan Saraçlı Mahallesi İlkokulu Amcamız Niyazi Yeşiltepe tarafından okul yeri olarak bağışlanmıştır. Yapılan bu bağış siyasi ayak oyunları ile ticari ranta dönüştürülmek istenmektedir. Saraçlı Mahallesi Muhtarlığı olarak yapılan bu bağışın devam etmesi okulumuzun onarılıp yeniden ilim irfan yuvası haline dönüştürülmesi talebimiz Yıldız Gazetesi aracılığı ile yenileniyor. Mahallemizin sınırları içinde bulunan Bulancak ilçemizin girişinde tabelaya Acısu Kaya Kilise yazan yer özel mülktür ve bu tarihi kilisenin bir an önce devlet eli ile  turizme  kazandırılmasını     temenni ediyoruz.

 

 

Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci

Tasarım : Muzaffer Şahin

Derleyen : Sinan Yıldız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.