SARAYBURNU 24 SAAT AÇIK OLSUN

GÜNDEM 19.08.2019 - 09:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2724+ kez okundu.
 

SARAYBURNU 24 SAAT AÇIK OLSUN

Bulancak’ta bulunan Sarayburnu Camisinin 24 saat açık tutulması ile ilgili kamuoyu oluşturulması kampanyasına bir destekte Eğitim Bir-Sen ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak Temsilciliğinden geldi.
TÜGVA Bulancak Temsilcisi Ubeydullah Göktekin, “İlçemizde bulunan Karadeniz’in en büyük, tarihi bir kimliğe ve mimariye sahip, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat açılışını gerçekleştirdiği ve sahip çıktığı Sarayburnu Camisi, Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilere de kucak açıyor. Muhteşem bir abide eser olarak aynı zamanda inanç turizmi açısından da ilgi odağı haline gelen Bulancak Sarayburnu Camisinin yatsı namazı sonrası kapılarının kapanması ise bir handikap olarak karşımıza çıkıyor. Böylesi bir eserin Türkiye genelinde bulunan büyük ve ulu camiler gibi kapısının 24 saat açık olması, ziyarete gelenlerin bu eseri yakından görüp tanıması ve ibadetlerini de sorunsuz bir şekilde yapabilmeleri açısından çok önemlidir. Bu anlamda yerel basında yer alan haberleri ve 24 saat açık olsun önerisini destekliyor ve böyle olması gerektiğini belirtiyoruz. Bu konuda başlatılan girişim ve çalışmaların en kısa zamanda neticelenmesini umuyor ve bekliyoruz” dedi.   Bulancak Eğitim Bir-Sen Başkanı Menderes Yüksel’de; “Karadeniz sahil yolunun kenarında bulunması ve bir gerdanlık misali ışıldayan bir eser olan Bulancak Sarayburnu Camisinin tıpkı İstanbul’da bulunan ve selatin camiler olarak bilinen Sultanahmet, Süleymaniye ve Eyüp Sultan camileri gibi günün her saatinde açık olması, burayı ziyarete gelen misafirler açısından çok önemlidir. Statü olarak da selatin camiler kategorisine alınması da ilgiyi artıracaktır. Böyle bir eserin kapılarının kapalı olması kabul edilemez. En kısa sürede yapılacak çalışmalarla 24 saat açık tutulacak bir hale getirilmesini bekliyoruz” dedi.   
Bulancak’ta bulunan Sarayburnu Camisinin 24 saat açık tutulması ile ilgili kamuoyu oluşturulması kampanyasına bir destekte Eğitim Bir-Sen ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak Temsilciliğinden geldi.

TÜGVA Bulancak Temsilcisi Ubeydullah Göktekin, “İlçemizde bulunan Karadeniz’in en büyük, tarihi bir kimliğe ve mimariye sahip, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat açılışını gerçekleştirdiği ve sahip çıktığı Sarayburnu Camisi, Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilere de kucak açıyor. Muhteşem bir abide eser olarak aynı zamanda inanç turizmi açısından da ilgi odağı haline gelen Bulancak Sarayburnu Camisinin yatsı namazı sonrası kapılarının kapanması ise bir handikap olarak karşımıza çıkıyor. Böylesi bir eserin Türkiye genelinde bulunan büyük ve ulu camiler gibi kapısının 24 saat açık olması, ziyarete gelenlerin bu eseri yakından görüp tanıması ve ibadetlerini de sorunsuz bir şekilde yapabilmeleri açısından çok önemlidir. Bu anlamda yerel basında yer alan haberleri ve 24 saat açık olsun önerisini destekliyor ve böyle olması gerektiğini belirtiyoruz. Bu konuda başlatılan girişim ve çalışmaların en kısa zamanda neticelenmesini umuyor ve bekliyoruz” dedi.

 

Bulancak Eğitim Bir-Sen Başkanı Menderes Yüksel’de; “Karadeniz sahil yolunun kenarında bulunması ve bir gerdanlık misali ışıldayan bir eser olan Bulancak Sarayburnu Camisinin tıpkı İstanbul’da bulunan ve selatin camiler olarak bilinen Sultanahmet, Süleymaniye ve Eyüp Sultan camileri gibi günün her saatinde açık olması, burayı ziyarete gelen misafirler açısından çok önemlidir. Statü olarak da selatin camiler kategorisine alınması da ilgiyi artıracaktır. Böyle bir eserin kapılarının kapalı olması kabul edilemez. En kısa sürede yapılacak çalışmalarla 24 saat açık tutulacak bir hale getirilmesini bekliyoruz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.