Sarıkamış Şehitleri Giresun'da da anıldı

YAŞAM 09.01.2017 - 17:09, Güncelleme: 09.09.2023 - 13:25 4036+ kez okundu.
 

Sarıkamış Şehitleri Giresun'da da anıldı

Giresun'da, Sarıkamış Destanının 102'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüş Programı' gerçekleştirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda, Giresun il merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş programı, Pazar günü saat 10.00'da Atatürk Meydanından başladı.  Vali Yardımcısı Vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç ve daire amirlerinin de katılımı ile dua ve tekbir getirilerek başlayan yürüyüş, Gazi Caddesi ve Kale Mahallesinden devamla Giresun Kalesinde bulunan Şehitlik Anıtında son buldu. Giresun Kalesinde bulunan Şehitlik Anıtında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden anma töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şükrü Tutkun, "Bugün burada Sarıkamış Harekâtının 102’inci yılı dolayısı ile toplanmış bulunmaktayız. Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi hürmetle anarken aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" diyerek, Sarıkamış Harekâtı ile ilgili bilgiler aktardı.  Giresun Kalesindeki anma töreni; Askeri Manganın yaptığı Saygı Atışı, Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ve yaptırdığı duanın ardından sona erdi.
Giresun'da, Sarıkamış Destanının 102'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüş Programı' gerçekleştirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda, Giresun il merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş programı, Pazar günü saat 10.00'da Atatürk Meydanından başladı. 
Vali Yardımcısı Vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç ve daire amirlerinin de katılımı ile dua ve tekbir getirilerek başlayan yürüyüş, Gazi Caddesi ve Kale Mahallesinden devamla Giresun Kalesinde bulunan Şehitlik Anıtında son buldu.
Giresun Kalesinde bulunan Şehitlik Anıtında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden anma töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şükrü Tutkun, "Bugün burada Sarıkamış Harekâtının 102’inci yılı dolayısı ile toplanmış bulunmaktayız. Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi hürmetle anarken aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" diyerek, Sarıkamış Harekâtı ile ilgili bilgiler aktardı. 
Giresun Kalesindeki anma töreni; Askeri Manganın yaptığı Saygı Atışı, Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ve yaptırdığı duanın ardından sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.