Savunma Sanayi yerli silaha dönüyor

GÜNDEM 16.10.2017 - 15:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3268+ kez okundu.
 

Savunma Sanayi yerli silaha dönüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli üretim silah kullanacaklarını açıklamasının ardından Giresun'da kurulu bulunan GİRSAN Silah Sanayi, kapılarını ulusal gazetecilere açtı.
İlk olarak TRT1'de canlı yayına çıkan fabrika müdürü Yusuf Nesil, ardından İHA ve AA'ya açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından daha çok kendilerine güvendiklerini ifade eden Müdür Nesil, "Bundan sonra daha iyi işler yapacağız. Yabancı silah firmalarından daha iyi silahlar üretmeyi amaçlıyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyadaki güvenlik güçlerine de silah satıyoruz" dedi. Firmaları tarafından yeni model silahları güvenlik güçlerinin kullanımına sunduklarını kaydeden Müdür Nesil, "Son olarak Jandarma teşkilatına 2 bin adet silah teslim ettik. Emniyet teşkilatı tarafından açılan 35 bin adetlik tabanca ihalesini de kazandık. Bu ihalenin 30 bin adedi teslim ettik, geri kalanı ise test aşamasında. Bu kurumlara 'Regard MC', ve 'MC 28 SA' tabanca modellerimizi verdik" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yaptığı açıklamanın kendilerine önemli bir görev yüklediğinin farkına vardıklarını belirten Nesil, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları bizlere ciddi bir yük yüklemiştir. Bizlerde bu durumdan kendimize görev çıkarıyoruz. Yerli silah mühendisleri, işçiler, teknisyenler olarak bizler savunma sanayinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın katkılarıyla bugünlere geldik. Fakat bundan daha fazlasını yapmaya hazırız. Türk üreticiler olarak bizlerin son 15 yılda neler yaptığını tüm dünya gördü. İnşallah savunma sanayimiz çok daha iyi yerlere gelecektir" ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli üretim silah kullanacaklarını açıklamasının ardından Giresun'da kurulu bulunan GİRSAN Silah Sanayi, kapılarını ulusal gazetecilere açtı.

İlk olarak TRT1'de canlı yayına çıkan fabrika müdürü Yusuf Nesil, ardından İHA ve AA'ya açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından daha çok kendilerine güvendiklerini ifade eden Müdür Nesil, "Bundan sonra daha iyi işler yapacağız. Yabancı silah firmalarından daha iyi silahlar üretmeyi amaçlıyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyadaki güvenlik güçlerine de silah satıyoruz" dedi.

Firmaları tarafından yeni model silahları güvenlik güçlerinin kullanımına sunduklarını kaydeden Müdür Nesil, "Son olarak Jandarma teşkilatına 2 bin adet silah teslim ettik. Emniyet teşkilatı tarafından açılan 35 bin adetlik tabanca ihalesini de kazandık. Bu ihalenin 30 bin adedi teslim ettik, geri kalanı ise test aşamasında. Bu kurumlara 'Regard MC', ve 'MC 28 SA' tabanca modellerimizi verdik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yaptığı açıklamanın kendilerine önemli bir görev yüklediğinin farkına vardıklarını belirten Nesil, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları bizlere ciddi bir yük yüklemiştir. Bizlerde bu durumdan kendimize görev çıkarıyoruz. Yerli silah mühendisleri, işçiler, teknisyenler olarak bizler savunma sanayinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın katkılarıyla bugünlere geldik. Fakat bundan daha fazlasını yapmaya hazırız. Türk üreticiler olarak bizlerin son 15 yılda neler yaptığını tüm dünya gördü. İnşallah savunma sanayimiz çok daha iyi yerlere gelecektir" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.