Sebze meyve fiyatları düşüyor

GÜNDEM 10.06.2019 - 09:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2629+ kez okundu.
 

Sebze meyve fiyatları düşüyor

Ocak ayında hızla yükselen sebze ve meyve fiyatları seçimlerden sonra yavaşta olsa düşmeye başladı.
Ramazan ayında pazarlarda ve marketlerde düşme eğilimine giren sebze ve meyvede yerli ürünlerde satışlardaki yerini alınca, Bulancak’ta pazardaki fiyatlarda vatandaşın biraz olsun yüzünü güldürmeye başladı. Yakından takip ettiğimiz Pazar yerlerinde ve marketlerde son hafta içinde sebze ve meyve fiyatları Ocak ve peşindeki aylarda yukarı doğru hızla çıkan ve özellikle her evin olmaza olmazı olan patates, soğan, patlıcan gibi sebze ve meyvelerde yaz ucuzluğu dikkat çekiyordu. Bayram geldikten sonra takip ettiğimiz fiyatlar yaklaşık olarak yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş kaydetti. Birkaç ay önce pazarda ve markette 10lira ve üzerinde seyreden başta patates olmak üzere çoğu yiyecek 2-3 lira civarında satıldı. Patatesin kilosu Ocak ayında 10lirayken, hafta sonu pazarında 3lira, soğanda 8-9lira civarından 2-3 lira arasında satılıyordu. Yine yaz meyvelerinden olan kiraz da 1 ay önceki 12-15lira fiyatlardan 5-7liraya kadar düşerek vatandaşın cebine katkı yaptı. Edindiğimiz bilgilere göre pazarda ve marketlerde fiyatların biraz daha düşeceği tahmin ediliyor.   
Ocak ayında hızla yükselen sebze ve meyve fiyatları seçimlerden sonra yavaşta olsa düşmeye başladı.

Ramazan ayında pazarlarda ve marketlerde düşme eğilimine giren sebze ve meyvede yerli ürünlerde satışlardaki yerini alınca, Bulancak’ta pazardaki fiyatlarda vatandaşın biraz olsun yüzünü güldürmeye başladı.

Yakından takip ettiğimiz Pazar yerlerinde ve marketlerde son hafta içinde sebze ve meyve fiyatları Ocak ve peşindeki aylarda yukarı doğru hızla çıkan ve özellikle her evin olmaza olmazı olan patates, soğan, patlıcan gibi sebze ve meyvelerde yaz ucuzluğu dikkat çekiyordu. Bayram geldikten sonra takip ettiğimiz fiyatlar yaklaşık olarak yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş kaydetti. Birkaç ay önce pazarda ve markette 10lira ve üzerinde seyreden başta patates olmak üzere çoğu yiyecek 2-3 lira civarında satıldı. Patatesin kilosu Ocak ayında 10lirayken, hafta sonu pazarında 3lira, soğanda 8-9lira civarından 2-3 lira arasında satılıyordu. Yine yaz meyvelerinden olan kiraz da 1 ay önceki 12-15lira fiyatlardan 5-7liraya kadar düşerek vatandaşın cebine katkı yaptı. Edindiğimiz bilgilere göre pazarda ve marketlerde fiyatların biraz daha düşeceği tahmin ediliyor.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.